Летище Варна стана концертна зона

Терминалът със слънчогледите за пристигащите пасажери на летище Варна се превърна в концертна зона. До края на август там ще се изявяват млади пианисти от Варна на възраст от 10 до 19 г., на които акомпанират и подрастващи цигулари.

Първият концерт сюрприз за пристигащите на море от 34 държави изнесе Здравко Калудов, възпитаник на музикалния педагог Жана Димитрова. Проектът се реализира от Ротари клуб "Варна Галатея" и операторът на аеропорта "Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт" и има за цел да популяризира Варна като Европейска младежка столица 2017 и да стимулира младите таланти на града, обясниха от летището.

Оттам дават възможност и на пътниците да изявят музикалните си заложби, като изсвирят любими произведения в часовете, в които елегантното бяло пиано не е заето от малки изпълнители.

В сектора за заминаващи пък партньорите в проекта са разположили уникална изложба, представяща 20 велики български учени с техните изобретения. От 1 август експозицията под мотото "20 причини да се гордеем, че сме българи", ще бъде допълнена с ликовете на 20 родни спортисти, поставили световни рекорди.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини