Новите почистващи фирми на Шумен търсят работници

Двете фирми, които поемат сметопочистването в Шумен от тази събота, търсят шофьори и чистачи за извършване на дейността. Работата ще стартира с техен външен персонал до наемане на местни кадри.

Както "Труд" писа, 15-годишният концесионен договор с "Титан-БКС" изтича на 22 юли. Чистачи, метачи и шофьори от дружеството поискаха от кметството да им гарантира, че няма да останат без работа. Новите фирми обещаха да наемат тези кадри с опит, но сега се оказва, че служителите не напускат.

Управителят на РТК Николай Илиев каза, че ще стартира дейността със свои работници от София, но вече са заявили в Бюрото по труда, че търсят 20 човека. Заплатата за шофьор щяла да тръгва от 700 лв. Другата наета фирма "Екомакс" също набира 15 работници. Двете дружества гарантираха, че имат готовност да разположат повече от 1000 свои контейнери за смет, разполагат и с техника за ежедневно извозване и почистване.

Двете фирми ще чистят града в продължение на 1 година за 2,2 млн. лева без ДДС до създаване на общинска фирма "Чистота".

"Знаем, че ще е трудно, но искаме да е по-хубаво за гражданите на Шумен", каза кметът Любомир Христов. Очаква се и разходите за сметосъбиране да намалеят драстично.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини