Сергей Лавров: „Турски поток“ може да мине през България и Сърбия

Последният ръководител на Комсомола: Промените през 89-а тръгнаха от самата БКП

Спас Гърневски: Няма да има предсрочни избори, ГЕРБ ще управлява още два мандата Разполагаме с информация, че БСП участва в организацията на протестите, каза депутатът от мнозинството

Държавата готви нови мерки за безопасност на асансьорите

Сайтът на парламента е недостъпен

Гърците отбелязаха 45-тата годишнина от бунта срещу хунтата

Волен Сидеров: Каракачанов също да подаде оставка, да започнем на чисто И двамата с Валери Симеонов изгубиха връзката с реалността, заяви лидерът на "Атака"

Жена се взриви край контролен пункт на полицията в Грозни

Дуейн Джонсън – Скалата изненада посетителите на фитнес зала

Легенда за пиратско съкровище в пещера подлудява иманяри Отварят остров Свети Иван за туристи

Финландия пита Русия дали заглушава GPS навигацията в Арктическия регион

Откриха уникално изображение на Иисус Христос в пустинята Негев

Старозагорско село отбеляза за 12-и път Празника на райската ябълка

Фермери премериха сили в картинг турнир (СНИМКИ)

Правителствената армия превзе последния бастион„Ислямска държава“ в южна Сирия

Глоби за 15 000 лв. наложи РИОСВ-Пловдив след 175 проверки през юни

Глоби за 15 000 лв. наложиха през месец юни експертите на РИОСВ-Пловдив след извършени 175 проверки, 62 от които бяха извънредни, съобщиха от регионалната екоинспекция. За установени несъответствия по прилагането на екологичното законодателство са дадени 62 предписания и са съставени 18 акта, седем от които са наложени на компания за непредставяне на годишни отчети за инсталации с флуорирани парникови газове и озоноразрушаващи вещества.

На предприятие за полиетиленови изделия в Асеновград е съставен акт заради липса на разрешително за заустване на отпадъчни води. Акт е съставен и на фирмата, наета да съборя бившата пивоварна „Каменица“ в Пловдив, а санкцията по Закона за чистотата на атмосферния въздух е от 500 до 5000 лв.

Тепърва ще се определи размера на глобите по двата акта, съставени от експертите от отдел „Отпадъци и опазване на почвите“ на депото за строителни отпадъци в Първенец заради липса на отчетност и на община Сопот за събиране и транспортиране на отпадъци без регистрационен документ.

От РИОСВ са проверили и всичките 55 сигнала, подадени през юни на „зеления телефон“. Няколко проверки са извършени след обаждания от граждани за силни миризми в района на завод за преработка на биомаса в село Труд. Експертите обаче не са установили производствени дейности, които да са причина за разпространение на неприятни миризми извън територията на обекта. Разпространението на неприятни миризми се дължало на разположените в близост животновъдни обекти, показали проверките на място в завода в Труд.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.