Глоби за 15 000 лв. наложи РИОСВ-Пловдив след 175 проверки през юни

Глоби за 15 000 лв. наложиха през месец юни експертите на РИОСВ-Пловдив след извършени 175 проверки, 62 от които бяха извънредни, съобщиха от регионалната екоинспекция. За установени несъответствия по прилагането на екологичното законодателство са дадени 62 предписания и са съставени 18 акта, седем от които са наложени на компания за непредставяне на годишни отчети за инсталации с флуорирани парникови газове и озоноразрушаващи вещества.

На предприятие за полиетиленови изделия в Асеновград е съставен акт заради липса на разрешително за заустване на отпадъчни води. Акт е съставен и на фирмата, наета да съборя бившата пивоварна "Каменица" в Пловдив, а санкцията по Закона за чистотата на атмосферния въздух е от 500 до 5000 лв.

Тепърва ще се определи размера на глобите по двата акта, съставени от експертите от отдел "Отпадъци и опазване на почвите" на депото за строителни отпадъци в Първенец заради липса на отчетност и на община Сопот за събиране и транспортиране на отпадъци без регистрационен документ.

От РИОСВ са проверили и всичките 55 сигнала, подадени през юни на "зеления телефон". Няколко проверки са извършени след обаждания от граждани за силни миризми в района на завод за преработка на биомаса в село Труд. Експертите обаче не са установили производствени дейности, които да са причина за разпространение на неприятни миризми извън територията на обекта. Разпространението на неприятни миризми се дължало на разположените в близост животновъдни обекти, показали проверките на място в завода в Труд.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини