Путин, Меркел и Макрон са обсъдили ситуацията в Сирия

ГЕРБ обвини Нинова, че “пуска плоски лъжи”

МВР със съвети какво да правим при обилни снеговалежи и силен вятър

Патриарх Неофит възглави празнична света литургия в “Св. Александър Невски”

19-годишно момиче е загинало при катастрофа в района на Драгичево

Калоян Паргов: Гражданите от “Малашевци” поискаха да закрием битака

Гайди, заря и регата за 3 март във Варна

БСП ще пита чешкия премиер и ЕК за сделката с ЧЕЗ

Зоран Заев: Македония и Гърция ще намерят достойно решение на спора за името

Александър Симов: Оставката на Теменужка Петкова може да се окаже калкулирана

Дженифър Лорънс работи по документална поредица за сексуалния тормоз

Борисов открива инвестиционен форум на ЕБВР за Западните Балкани в Лондон

Два тира са катастрофирали на „Тракия“, няма сериозно пострадали

Благоевград посрещна над 500 плувци и техните семейства за II Международен турнир „Пирин- Благоевград“

Джулиана Гани пръска сексапил сред природата

Глоби за 15 000 лв. наложи РИОСВ-Пловдив след 175 проверки през юни

Глоби за 15 000 лв. наложиха през месец юни експертите на РИОСВ-Пловдив след извършени 175 проверки, 62 от които бяха извънредни, съобщиха от регионалната екоинспекция. За установени несъответствия по прилагането на екологичното законодателство са дадени 62 предписания и са съставени 18 акта, седем от които са наложени на компания за непредставяне на годишни отчети за инсталации с флуорирани парникови газове и озоноразрушаващи вещества.

На предприятие за полиетиленови изделия в Асеновград е съставен акт заради липса на разрешително за заустване на отпадъчни води. Акт е съставен и на фирмата, наета да съборя бившата пивоварна “Каменица” в Пловдив, а санкцията по Закона за чистотата на атмосферния въздух е от 500 до 5000 лв.

Тепърва ще се определи размера на глобите по двата акта, съставени от експертите от отдел “Отпадъци и опазване на почвите” на депото за строителни отпадъци в Първенец заради липса на отчетност и на община Сопот за събиране и транспортиране на отпадъци без регистрационен документ.

От РИОСВ са проверили и всичките 55 сигнала, подадени през юни на “зеления телефон”. Няколко проверки са извършени след обаждания от граждани за силни миризми в района на завод за преработка на биомаса в село Труд. Експертите обаче не са установили производствени дейности, които да са причина за разпространение на неприятни миризми извън територията на обекта. Разпространението на неприятни миризми се дължало на разположените в близост животновъдни обекти, показали проверките на място в завода в Труд.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.