Убиецът от Повеляново проговори: Съжалявам, Мартин първи ме нападна с нож

"Съжалявам. Съболезнования на близките на Мартин, но не се признавам за виновен по повдигнатото обвинение." С тези думи се обърна към Варненския окръжен съд 34-годишният Виктор Панайотов-Гущера, обвинен в умишленото убийство по особено жесток начин на 23-годишния Мартин Кателиев. Зверството стана на 28 ноември 2015 г. призори до дискотеката в девненския кв. Повеляново.

След меле в двора на близката детска градина бъдещият младоженец Мартин издъхна надупчен с нож на 4 места, а шуреят му Руско оцеля с рани от юмруци и нож. След убийството девненци се вдигнаха на протест срещу полицията, която бездействала по множество случаи на побои пред скандалната дискотека, стопанисвана от фамилията на бившия общински съветник Лазар Славов-Каламука.

Страстите потуши главният прокурор Сотир Цацаров, който дойде в Девня и обеща бърз и справедлив процес. Гущера бе арестуван светкавично, но проговори за първи път пред съда с обяснението, че разследващите нарушавали правата му.

"Мартин първи се втурна към мен нож. Посегна ми 2 пъти, рани ме в ръката, докато му отнема оръжието. Започнах да ръкомахам, бях много уплашен, а той все искаше да вземе ножа. После падна. Ако не ме беше нападнал, нямаше да се стигне дотук", каза Виктор.

До края на процеса съдът ще разпита 11 свидетели, сред които са и останалите трима участници в мелето. 260 000 лв. кръвнина поискаха родителите на Мартин - Тодор и Златина. Роднини на момчето, чиято дъщеричка Мартина се роди 5 месеца след погребението му, бяха категорични, че искат най-строгата присъда.

"Виновните са повече от един, но едва ли ще бъдат наказани", обобщи лелята Мирка Стоянова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини