Спипаха таксиджия да надува сметките с помпа

При масирани проверки по Северното Черноморие е спипан таксиметров шофьор да надува сметките с монтирана в колата му помпа, съобщиха от Държавната агенция за метрологичен и технологичен надзор.

По изпитания метод "таен клиент" били наети от инспекторите две жълти коли от летище Варна до хотел извън града. При реално разстояние от 12 км. до там единият автомобил отчел 14 изминати километри, а другият-20 км, каза за "Труд" Валентин Стойчев, началник на "Североизточен район" на ДАМТН.

Само при втория била открита помпа, която се монтира на връзката между таксиметровия апарат и колата и с дистанционно се подават допълнителни импулси.

Устройството е конфискувано и ще бъде издадено наказателно постановление, обясни Стойчев.

Общо извършените проверки заедно с ИА" Автомобилна администрация" от началото на месеца са общо 135. Хванатите нарушения са общо 10, като предимно са свързани с използване на електронни таксиметрови апарати, които не са минали през метрологичен контрол.

Има много оплаквания от клиенти за високи сметки, навъртени от таксиметрови коли, признават инспекторите. Проверките продължават до края на туристическия сезон.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини