на 23 март 2018 да почерпят

Турски учебен изтребител се е разбил в централната провинция Невшехир

Туск: Личните данни на гражданите на ЕС трябва да бъдат напълно защитени

“Омония” дава Петев на съд

Културата на маорите привлича туристи в Нова Зеландия Коренните жители са 15% от населението в островната страна

Вижте снимки от заседанието на Европейския съвет в Брюксел

Вучич: Не съм доволен, че западните сили са твърдо решени да запазят независимостта на Косово

Бунтовници напускат Източна Гута след месец тежки боеве

6 коли се удариха на Северната тангента в София

Кодзиас кацна на летището в Скопие

Водещият адвокат на Тръмп по „руското разследване“ подаде оставка

Подпалиха колата на полицейски шеф във Враца Съседният паркиран автомобил също бил на ченге

„Зебри“ убийци дебнат на пътя (обзор)

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в петък, 23 март 2018

Няма престъпление от шефката на САС Административният ръководител Даниела Дончева не е упражнявала натиск при решаване на дело

Агенцията по храните не откри опасен сладолед

Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) извърши 1116 проверки на обекти за производство и търговия със сладолед, съобщиха от пресцентъра на (БАБХ).

Резултатите от извършените лабораторни изпитвания на сладоледа не показват отклонения от нормите за безопасност. В резултат на инспекциите са съставени 2 акта за установяване на административно нарушение и са издадени 24 предписания за отстраняване на несъответствия.

По време на проверките са спряни от продажба 316 литра сладолед в склад за търговия на едро в град Пазарджик, поради несъответствия в етикетирането (неясно изписване на алергените).

Двата акта са съставени от служителите на Областна дирекция по безопасност на храните в Търговище. Откритите нарушения са в обетки за търговия на дребно, единият е за липса на придружаващи документи за произход, а другият за неизпълнение на предписание. На нарушителите ще бъдат наложени санкции за в размер на до 500 лв.

Масираните проверки се проведоха на територията на цялата страна. Инспектирани бяха обектите за производство и търговия на едро и дребно със сладолед, временни и подвижни обекти и машини за сладолед. Инспекторите проверяваха произхода на сладоледа, температурата на съхранение, която трябва да бъде минимум -18 градуса, срокът на годност, придружаващите документи, етикетировката, работното облекло и здравни книжки на персонала и хигиената в обектите.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.