Душманите на баба Дона от Ръжево Конаре се отърваха с леки присъди

Душманите на 93-годишната баба Дона Чернева, която беше зверски малтретирана, бита и душена с възглавница в дома си в село Ръжево Конаре навръх 8 март 2016 г., се отърваха с леки присъди. Това стана ясно след края на процеса в Пловдивския окръжен съд срещу 27-годишния Антон Митев и 32-годишния му помагач Георги Лазаров.

По-младият от двамата, който вече е лежал в затвора за убийство на старец от родното си село Дълго поле, бе осъден на 6 години лишаване от свобода, след като в последния момент се призна за виновен по съвет на служебния си адвокат. Съучастникът му Георги Лазаров също успя да си намали присъдата с 1/3, след като и той се призна за виновен, и получи присъда от 2 години и 8 месеца затвор.

Преди това жената, с която 32-годишният ром живее на семейни начала в Ръжево Конаре, пък бе върнала със запис сумата от 55 лв. на баба Дона Чернева, а това бе счетено от съда за допълнително смекчаващо вината обстоятелство. Сумата от 55 лв. фигурираше в обвинителния акт на Окръжна прокуратура - оттам бяха оценили на 5 лв. цената на открадното от бандитите портмоне, а 50 лв. били парите от пенсията на баба Дона в него.

Първоначално Антон Митев отричаше изобщо да е ходил в Ръжево Конаре и в дома на пострадалата женица, а след това бе обзет от пълна амнезия. След дълго шишалкаване и многократна смяна на версиите ромът от Дълго поле все пак си призна, че именно той е издевателствал над безпомощната старица, сядал е на гърдите й и над 2 часа я е тормозил да каже къде си крие парите от пенсията, като я душил с възглавница на устата и носа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право