Аржентинка стана кралица на „Панаира на киселото мляко”

Аржентинката е кралицата на „Панаира на киселото мляко” в Разград, отсъди журито на ежегодния фестивал. 24-годишната Надина Фиамела спечели в оспорвана конкуренция с претендентки от САЩ, Мексико, България и други. За първи път конкурсът избра и крал на Панаира. Там овациите спечели Цветомир Русев от Разград.

В конкурса участват представители на фолклорните състави от страната и чужбина, които се включват с концерти в трите дни на „Панира на киселото мляко”. Според регламента участниците трябваше да дефилират по национална носия, да покажат народен танц от страната си. Жури ги препитва и за традициите във фолклора на страните им, а на финала всички показаха умения да играят наше хоро.

Кралицата Надина е студентка и е родом от град Морено, а кралят е ученик в 12 клас в местна гимназия. Младата дама танцувала от 8-годишна възраст, а кавалерът й обикнал народните танци още в детската градина.

Двамата получиха отличията си от кмета на Разград д-р Валентин Василев.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.