Корнелия Нинова: Българският народ никога няма да те забрави, Апостоле!

Два пожара са горели в пернишкия ТЕЦ „Република“

Арест за мъж, блудствал с 14-годишно дете на автобусна спирка В килията остават още дързък апаш и нарушител на забрана за домашно насилие

Гуляйджии трошиха, биха и платиха безчинствата си в балканско село

22 избиратели гласуваха на референдум да имат кмет Новият временно изпълняващ длъжността ще бъде избран от Общинския съвет в Попово

Проучване на “Барометър България”: Кабинетът “Борисов” излъчва стабилност

Еди Рама: Косово и Албания може да имат общ президент

Калоян Паргов и Христо Проданов ще проведат приемна за граждани

„Ислямска държава” пое отговорност за нападението в Дагестан

Спряха шофьор в София с 3.03 промила алкохол зад волана

Кметът на Благоевград положи венец пред бюст-паметника на Васил Левски

Виртуозът Найджъл Кенеди идва във Варна с “Бах среща Гершуин” За първи път правят специално озвучаване в ДКС за кристален звук

Във Варна ще обучават гимназисти по 7 нови професии Разкриват паралелки за бутикови модисти и съдебни служители

Започна срещата между Борисов и Орбан (СНИМКИ)

Сергей Лавров: ЕС разширява влиянието си с ултиматума „или сте с нас, или с Русия“

Родители одобряват дейността на психолози в детските градини в Търново

Родители от Велико Търново одобряват дейността на щатните психолози в общинските детски градини. С разбирането на кмета Даниел Панов идеята на компетентните експерти в Общината, които отговарят за дейностите в сферата на образованието, се реализира още от учебната 2012/2013 г.

Целта на начинанието бе специалистите да спомогнат за формирането на ценностите и нагласите на малчуганите и да се гарантира грижата за психичното здраве на децата.

С обособяването на щатните позиции в детските градини Община Велико Търново е изпълнила предварително изискването за работа на психолози в системата на предучилищното образование, което е заложено в Закона за предучилищно и училищно образование изискване. Нормативният акт бе приет през есента на миналата година.

„С благодарствено писмо до кмета на Велико Търново Даниел Панов, заместник-кмета Ганчо Карабаджаков и директора на дирекция „Образование, младежки дейности и спорт” Пенка Игнатова група родители от старопрестолния град оцениха високо резултатите от осъществяването на идеята”, съобщиха от кметството в болярския град.

В посланието родителите посочват, че ежедневно психолозите учат малчуганите как да бъдат емоционално интелигентни, като чрез игри им показват как да овладяват и да се справят с различните усещания. Родителите оценяват и лесната възможност за среща и обсъждане на различни ситуации със специалистите, която е създадена чрез включването им детските градини.

Превенцията и ограничаването на факторите за агресивно поведение и разрешаването на проблеми също са посочени като положителни ефекти.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.