34 футболни фена са задържани около мача “Левски” – ЦСКА

Москва: Сирия е свалила 46 крилати ракети на САЩ и съюзниците им

Земетресение в района на Вранча

Зоран Заев: Признаваме българския дял от Македония

Рускиня стана хит в сайтовете за запознанства

Бургаските депутати се обединиха за запазване на Югоизточния регион

Рапърът Венци Венц отчаяно иска бебе Популярният изпълнител прави кастинг за ново гадже

Президентът Румен Радев: Политици воюват срещу държавата Ако трябва да контролира министрите, както им заръчал премиерът, Борисов трябвало да промени Конституцията

Български шофьор е задържан във Франция заради мигранти в камиона

Иван Нейков: В България има достатъчно работници, но не ги използваме

Премиерът Бойко Борисов: Намалихме външния дълг с 2,3 млрд. лв. Трети сме в Европа след Естония и Люксембург по нисък борч

Ново зрелищно 2:2 в голямото дерби, но “Левски” е на финал

Макрон в Конгреса на САЩ: Не споделям илюзията на национализма

Иновации в грабежа по гари, болници и телефони Искат от жертвите да звънят лично на “МВР-шеф”

Испания залови 9 тона кокаин

Родители одобряват дейността на психолози в детските градини в Търново

Родители от Велико Търново одобряват дейността на щатните психолози в общинските детски градини. С разбирането на кмета Даниел Панов идеята на компетентните експерти в Общината, които отговарят за дейностите в сферата на образованието, се реализира още от учебната 2012/2013 г.

Целта на начинанието бе специалистите да спомогнат за формирането на ценностите и нагласите на малчуганите и да се гарантира грижата за психичното здраве на децата.

С обособяването на щатните позиции в детските градини Община Велико Търново е изпълнила предварително изискването за работа на психолози в системата на предучилищното образование, което е заложено в Закона за предучилищно и училищно образование изискване. Нормативният акт бе приет през есента на миналата година.

„С благодарствено писмо до кмета на Велико Търново Даниел Панов, заместник-кмета Ганчо Карабаджаков и директора на дирекция „Образование, младежки дейности и спорт” Пенка Игнатова група родители от старопрестолния град оцениха високо резултатите от осъществяването на идеята”, съобщиха от кметството в болярския град.

В посланието родителите посочват, че ежедневно психолозите учат малчуганите как да бъдат емоционално интелигентни, като чрез игри им показват как да овладяват и да се справят с различните усещания. Родителите оценяват и лесната възможност за среща и обсъждане на различни ситуации със специалистите, която е създадена чрез включването им детските градини.

Превенцията и ограничаването на факторите за агресивно поведение и разрешаването на проблеми също са посочени като положителни ефекти.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.