Иракските власти предадоха на руските четири жени и 27 деца, свързани с “Ислямска държава”

Недохранените 3-годишни близнаци Стефан и Габриела отиват в дом или в приемно семейство Социалните служби установили, че не е подходящо да изпратят децата при баба им

Международен конкурс избира най-добрата концепция за нов градски център на Велико Търново

Съдят мъж от Разлог за подправяне на лотариен билет

Стоян Александров дал 61 кредита като физическо лице и 14 през фирми Общ размер: 541 000 лв., 1 693 160 долара и 3 738 600 евро; 1 006 400 лв. и 9 955 579.88 евро

70-годишен намушка трима бежанци в Германия

Шест Златни ритони на ВИНАРИЯ 2018

“Левски” предлага работа на красавици

Варна е декор във финала на “Привличане”

Миланов и ЦСКА напред в Лига Европа

Треньорът на „Рома към играчите: Исках половината да ви сменя

Мъри готов да напусне „Астана“

Бившият шеф на Общинска банка Александър Чакалски временно оглави „Топлофикация София“

Теменужка Петкова: Темата българската страна да бъде купувач на ЧЕЗ не стои на дневен ред

Цар Симеон II прие в двореца “Врана” бившия премиер на Македония проф. Владо Бучковски

Скинарите, наръгали младеж в София, скандирали “Само ЦСКА”, имали брадви със засъхнала кръв

„Разминали са се две групи хора. 5 лица, може да има и още, са извикали: „Само ЦСКА” и след реакцията на 17-годишните момчета, които се изсмели, ги подгонили. Настигнали са ги много бързо”. Това каза Румяна Арнаудова, говорител на главния прокурор във връзка със задържаните на 18 юли петима побойници, наръгали момче в София, предаде „Фокус”.

По думите ѝ по тялото и врата на едното момче има множество наранявания и от юмруци, и от ритници. „След това лицата са използвали и хладни оръжия”, уточни Арнаудова и поясни, че у две от лицата са намерени брадви, по които е имало изсъхнала кръв.

От УМБАЛСМ “Пирогов” съобщиха, че единият пациент е с 2 прорезни рани в областта на гърба, охлузни рани в областта на едната ръка и едното коляно. 

Другото пострадало момче има фрактура на главата, рана на главата, а на едната ръка има увреда на сухожилията и фрактура. През нощта по спешност е опериран от съвместния екип на д-р Фирузи от Клиниката по хирургия на ръката и д-р Фурсова от Клиниката по детска травматология.

Ще бъде повдигнато обвинение за опит за убийство на едно от 17-годишните момчета. по хулигански подбуди във връзка със случая.

„Ще бъдат привлечени всички лица, за които се счита че са замесени, независимо от възрастта им. Казвам това, защото най-малкият от задържаните е на 16 години “, коментира Румяна Арнаудова.