Изпуснахме Кипър, но не и първото място, драмата ще е до последно

На 17 ноември 2018 да почерпят

Малък гайдар разплака всички във „Фермата“

Вижте от птичи поглед опустошението след пожарите в Калифорния (ВИДЕО)

Искрен Веселинов, „Обединени патриоти“: Валери Симеонов разговаря с Каракачанов преди да реши за оставката

23 лица с трайни увреждания започнаха работа в община Смолян

Започва Рали спринт Сливен

Ограничават движението по Панаирния мост в Пловдив тази събота

Ето кои са окончателните състави на България и Кипър

САЩ намаляват бойците си в Африка За да се фокусират над заплахите от Русия и Китай

Ралица Паскалева предаде псевдо продуцент на ФБР Измамникът искал да я прави порно актриса

Вино без градус е новата мода Наши производители вече правят експерименти за производството му

Протестиращите майки за оставката на Валери Симеонов: Ще чакаме решението на Народното събрание

Министерски съвет потвърди: Оставката на Валери Симеонов е лично негово решение

Насрочиха процес за бунга-бунга партитата Силвио Берлускони отново на мушката на съдебната власт

Бъчварова накриви широкопола шапка в Ел Пасо

„В рамките на първите два дни от визитата си в САЩ вътрешният министър Румяна Бъчварова посети и американо-мексиканската граница, в зоната на отоворност на граничен сектор Ел Пасо, Тексас към Службата за митнически и граничен контрол на САЩ“, съобщиха от МВР, публикувайки богат снимков материал.

Това е един от най-натоварените участъци от границата на САЩ с Мексико, уточниха от вътрешното министерство.

Службата за митнически и граничен контрол на САЩ, чиито ключови функции включват противодействието на нелегалната миграция, контрабандата на хора, тероризма, нелегалния внос на оръжия, и наркотици, демонстрирали способностите си по управление и охрана на американската граница. Демонстрациите включвали проверки за рискови товари, наркотици и нелегали мигранти, елементи на преградното съоръжение по протежение на американо-мексиканската граница, както и системите за видеонаблюдение и технологии за сканиране на товари.

Ръководството на пунка в Ел Пасо запознало българския вътрешен министър с планирането на дейностите по противодействие на нелегалната миграция, контрабандата на хора и оръжия. Представен бил анализ за тенденциите в нелегалната миграция от Мексико към САЩ и тактиките на т.нар. каналджии. Ключово в противодействието на тези явления било доброто планиране на разположението и съотношението на ресурсите – човешки, технически и инфраструктурни, както и тясното сътрудничество между властите на САЩ и Мексико.

Американските граничари показали на българската делегация и центъра за задържане в зоната на пункта.

Службата за митнически и граничен контрол е обособена като част от структурата на Департамента по вътрешна сигурност на САЩ след терористичните атаки на 11 сепрември 2001 г. Тя е една от най-големите правоохранителни организации в света, с повече от 60 хиляди служители.

Посещението на вицепремиера Бъчварова в САЩ ще продължи със срещи с координатора по контратероризма към Държавния департамент Джъстин Сибърел, с директора на Службата за борба с наркотиците (ДЕА) Чък Розенбърг, с главния помощник-държавен секретар по правоохрана и борба с наркотиците Луис Ареага, както и други висши държавни представители на САЩ.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.