Черна борса за мача с „Марибор“

Стадион „Георги Аспарухов“ ще бъде като врящ котел за реванша срещу „Марибор“ в четвъртък. Всички 17 000 билета за двубоя бяха продадени още в понеделник. Във вторник фенове атакуваха касите от ранни зори, за да си купят пропуски. Гишетата работеха, но не продаваха, защото нямаше какво.

„И един билет не остана, всичко е изкупено“, обясни една от продавачките, а разочаровани запалянковци се отправиха към националния клуб на привържениците да се молят за пропуски. Там също нямаше, за разлика от сайтовете за безплатни обяви, където се вихри черна борса. Разбира се, с жестока надценка, като тя почти сигурно ще скочи още до мача. Билет за сектор „Б“, който струва 7 лева, се търгува на 45. Пропуск за ложата в сектор „А“, закупен за 30 лева, се предлага за 111.

„Няма как да пускаме фенове в сектор „Г“ - обясни финансовият директор на „Левски“ Константин Баждеков. - Там ще бъдат само и единствено гостите от Словения. Заявени са 150 билета, но може да дойдат и повече хора“.

От „Герена“ обясниха, че все пак има вероятност феновете да се сдобият с билети, но това ще стане ясно в последния момент.

„Сезонните карти ще се издават до 17 ч в деня на мача и ако останат незаети места, ще бъдат пуснати билети в свободна продажба след споменатия час“, съобщиха от „Левски“ на своя сайт.

Финансовият шеф на „Левски“ бе на среща за тв правата за новия сезон в „А“ група.
„С новата схема на първенството ние ще получи много по-малко средства - разкри Баждеков. - 60% от парите се делят между клубовете по равно, а 40% ще се разпределят на база на класирането. Не сме доволни, защото ни отрязаха парите наполовина.“
Сумата за сезон 2016/2017 е 5,5 млн. лева. От тях 10% (550 000 лева) са за БФС, а около 450 000 лева отиват в турнира за купата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ