Солисти на балета в Берлин карат меден месец...на Античния театър в Пловдив

Солистите на Държавния балет в Берлин Красина Павлова и Аршак Галумян, които сключиха граждански брак в началото на юли, прекарват своя меден месец у нас в...репетиции на Античния театър в Пловдив.

Двамата са сред звездите на "Международната балетна гала вечер" от програмата на фестивала "Opera Open 2016" и с участието на солисти от театри в Берлин, Ню Йорк, Москва и София. Именно на древната сцена на Трихълмието Красина и Аршак за първи път във вторник вечер танцуваха като съпруг и съпруга.

Двигател на фееричния спектакъл на Античния театър с най-известни сцени от балетната класика бе хореографът Боряна Сечанова, оркестърът на Държавна опера-Пловдив свири под диригентството на маестро Диан Чобанов. Програмата включваше солови изпълнения и ансамбли от балетни заглавия като "Лебедово езеро", "Ромео и Жулиета", Жизел", "Корсар", "Дон Кихот" и др. Специално за галата в града под тепетата пристигнаха народните артисти на Русия Георги Смилевски и Наталия Крапивина, звезди на Московския академичен музикален театър "Константин Станиславски и Владимир Немирович-Данченко".

Солистът на балета в Пенсилвания и на "Ню Йорк сити балет" Николай Городиский танцува с примата на Софийската опера и балет Катерина Петрова. Николай Городиский е роден в Украйна, но израства в Аржентина, където учи балет в Буенос Айрес, преди да се премести в Австрия и завърши Балетната академия към Виенската държавна опера.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура