Няма ли ваканция за Меги?

Лято е. Море. Плажни хавлии, цаца и бира.

Обаче вицепремиерката по образованието и по корупцията не почива. Колежката й – силовата вицепремиерка г-жа Бъчварова отскочи до Мексико поне да се снима. А г-жа Меглена Кунева не ваканцува. Не и не. Произвежда законодателни идеи както знатната тъкачка многомашинничка Найда Манчева навремето произвеждаше платове.

Хубаво. Но може да е по-хубаво, ако Меги малко си почине. Така реформите й малко по-късно ще влязат в сила. Матурите ще си останат преди абитуриентския бал и желаещите да учат в Германия и Австрия няма да изпуснат срока за кандидатстване. Точковата система за оценяване по-късно ще измести шестобалната и родителите дотогава ще знаят отличник ли е детето им, или двойкар. И законът „Кунева“ против корупцията ще се позабави, при което още малко ще поработят комисиите за конфликт на интереси и за конфискация, че дявол знае какво ще стане после с тях...

Тъй или инак, за Меги няма ваканция. Тя бърза може би с изместването на матурите да спре изтичането на кандидатстуденти, сиреч, на мозъци от България в чужбина. Не прави сметка, че повече мозъци, ако такива въпреки всичко останат у нас, ще нарушат стабилността на държавата. Понеже образованият човек, за разлика от глупака, е недоволен от себе си и от властта.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Коментари