Мелания Тръмп - Балканска хубавица

Първата публична реч на евентуалната бъдеща първа дама на САЩ - Мелания Тръмп, се оказа пълен крах и повлече обвинения в плагиатство от реч на не кой да е, а именно на настоящата стопанка на Белия дом Мишел Обама. Конфузната ситуация обаче не може да се мери с гръмките изказвания на съпруга и кандидат за президент на републиканците Доналд Тръмп и едва ли ще ги засенчи.

Всъщност едва ли някой очаква съпруга на кандидат за президент, която е бивш модел и настоящ дизайнер на бижута, сама да пише речите си. Мелания Тръмп е украсявала лъскавите кориците на списания като “Вог”, “Гламър”, “Ел” и много други и очевидно е свикнала другите да пишат за нея и най-вече за нейната красота. И критиките по-скоро трябва да бъдат насочени към екипа на Тръмп, а не към неговата съпруга.

Мелания е родена през 1970 г. в Свеница на територията на бивша Югославия, а днес в Словения, в семейството на Виктор и Амалия Кнавс. Баща й, член на компартията, се занимавал с търговските връзки на автомобилно предприятие, а майка й работела в шивашки цех. Мелания има по-голяма сестра Инес и полубрат, с когото никога не се е срещала

С променено фамилно име на Кнаус Мелания започва кариерата си още на 16-годишна възраст, когато застава пред обектива на Стане Йерко - един от пионерите на модната фотография в СФРЮ.

След завършване на училище Кнаус следва архитектура и дизайн в университета в Любляна, но зарязва учението след първата година. Започва работа като модел за модни къщи в Милано и Париж, а на 26-годишна възраст се мести в Ню Йорк в стремеж към постигане на американската мечта. Там продължава успешната си кариера особено след запознанството с милиардера Доналд Тръмп през септември 1998 г. Тогава той все още е женен, но разделен с втората си съпруга Марла Мейпълс. Първоначално Мелания отказва да даде телефонния си номер, но в крайна сметка двамата започват връзка. Разделят се за кратко, сдобряват се и на рождения й ден - 26 април 2004 г., вече разведеният Тръмп й предлага брак.

Сватбата им на 22 януари 2005 г. е сред основните светски събития на годината и медиите в САЩ й отделят огромно внимание. Новоизпечената трета поред г-жа Тръмп е с рокля за 200 000 долара на “Кристиан Диор”, огромната 23-килограмова торта на партито е истинско произведение на изкуството. Стотици хиляди долари са пръснати за цветя и хайвер. Певецът Били Джоел е нает да забавлява гостите, сред които е....Хилъри Клинтън, тогава сенатор, заедно със съпруга си Бил Клинтън.

През 2006 г. Мелания ражда син - Барон Уилям Тръмп, който от малък обича да ходи с костюм и вратовръзка. С майка си говори на словенски, а с баща си играе голф. Мелания го нарича “мини Доналд”. Твърди се, че кандидат първата дама знае 5 езика - словенски, английски, френски, сръбски и немски, което би й било от полза в Белия дом. Но силният й източноевропейски акцент е причината за редките й публични изказвания. Самата тя твърди, че е избрала да страни от политическия живот, тъй като това е работа на съпруга й.

Запитана кой от навиците на съпруга си би искала да изкорени, Мелания Тръмп без колебание отговаря, че желае той да се откъсне от социалната мрежа туитър, където претендентът на републиканците сътвори безброй гафове по време на кампанията.

Мелания има шанса да стане първата съпруга на президент на САЩ, родена в комунистическа държава, и втората чужденка след англичанката Луиза Адамс, съпруга на шестия държавен глава Джон Куинси.

Ако Доналд Тръмп спечели изборите, Мелания ще се нареди до Карла Бруни-Саркози и като президентска съпруга с гола фотосесия. Провокативните снимки за сп. “Джи Кю” са направени на борда на луксозния частен самолет на Доналд Тръмп през 2000 г. Още тогава г-жа Тръмп скромничи, че ако влезе в Белия дом, ще бъде “много традиционна - като Бети Форд или Джаки Кенеди”.

От февруари 2010 г. Мелания е дизайнер на бижута, занимава се и с благотворителност, както подобава на всяка желаеща да стане първа дама.

Вълна от подигравки заля интернет

Вълна от подигравки към изплагиатстваната реч на Мелания Тръмп на конвенцията на републиканците заля социалните мрежи в интернет. Шегобийци публикуваха десетки предложения с цитати, които г-жа Тръмп трябвало да включи в изказването си. Сред тях е “Имам една мечта” от прочутата реч на Мартин Лутър Кинг, както и думите на космонавта Нийл Армстронг - “малка стъпка за човек, но голяма за човечеството”. В омразния на Мелания сайт туитър дори се появи колаж с първата дама Мишел Обама, която държи табелка с думите “Върни си ми речта обратно”.

За нея

Тя е невероятна жена

Тя е невероятна жена, която ще бъде невероятна първа дама. Когато й казах, че влизам в предизборната битка за президент на САЩ, тя се опита да протестира. Каза ми: “Но защо искаш да направиш това? Имаме такъв страхотен живот?!” Но после получих подкрепата й, както и на цялото ми семейство.

Доналд Тръмп, съпруг

Училището бе важно за нея

В първия миг, в който я видях, почувствах, че в нея има нещо специално. Когато пожелах да я снимам, тя каза, че училището й е по-важно от това да бъде модел. Седмица по-късно обаче дойде в студиото ми с огромно желание да се учи. Никога не излизаше с нашата модна компания. Винаги носеше книги със себе си и винаги знаеше какво иска. Ще се радвам, ако стане първа дама.

Стане Йерко, първият фотограф на Мелания

Тайното оръжие на Доналд

Пренебрегвайте я на своя отговорност. Мелания е красива, дръзка и умна. Тя е тайното оръжие на Доналд Тръмп. Освен това е трудно да критикуваш жена, чиито основни мотивации в живота са съпругът й и синът й. Винаги е била дисциплинирана и също като Доналд Тръмп никога не е злоупотребявала с алкохол или наркотици.

Селия Уолдън, в. “Дейли телеграф”

Прилича на секс кукла

Нищо не е по-страшно от Доналд Тръмп, освен неговата съпруга Мелания, която прилича на секс кукла. Ако нищо не върви по план, словенската моделка с ледено сини очи на снежен леопард, готов да захапе, може да стане 47-ата първа дама на САЩ. И така за първи път в историята на земята на свободните в Белия дом ще имаме човек, който говори за съпругата си, все едно е секс кукла.

Рейчъл Джонсън, журналистка и сестра на британския външен министър Борис Джонсън

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица