Началникът на Генералният щаб на сръбската армия и директорът на полицията инспектираха границата с България

Началникът на Генералният щаб на сръбската армия, генерал Любиша Дикович и директорът на полицията Владимир Ребич са инспектирали военно-полицейските сили, разположени по границата с България, предава сръбското електронно издание „Novimagazin.rs", цитирано от "Фокус".

Изданието се позовава на официално съобщение на сръбското Министерство на отбраната, в което се казва че генерал Дикович е извършил оглед на районите, в които са разположени частите, изпратени за спиране на притока на нелегални мигранти, проверил е условията за осъществяване на тяхната дейност и е запознал личния състав с промените във възложените им задачи.

Началникът на сръбският Генерален щаб е посетил районите на граничните пунктове "Връшка Чука" и Мокранйе".

Според съобщението на военното ведомство, по време на обиколката генерал Дикович е бил придружен от генерал-подполковник Милослав Симович и генерал-майор Желимир Глишович.

Министерството на отбраната съобщава, че в ход е формирането на съвместни военно-полицейски сили, които да изпълнят новите задачи по охрана на границата с България, поставени от сръбското правителство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини