Недим Генджев: Държавата трябва да плаща заплати на мюфтиите, за да не идват парите отвън

Държавата трябва да плаща заплати на мюфтиите. Става въпрос за няколко милиона. По-добре държавата да плаща, отколкото парите да идват отвън. Така ще се контролират и имамите.

Това предложи бившият главен мюфтия Недим Генджев на кръгла маса в парламента на тема „Радикалният ислямизъм – заплаха за националната сигурност на Република България“, организирана от ВМРО.

Забелязвам, че в циганските махали са влезли протестанти и какви ли още не, които са неконтролирани от държавата, посочи Генджев.

Ислямът е мир. Няма насилие в религията. Загрижен съм за националната сигурност на България. Има 450 затворени джамии. Това е опасност, каза още Недим Генджев.

Няма никакво съмнение, че тази тема е най-актуалната в целия европейски континент. Радикалният ислям е пилитическа доктрина, която цели насилствена смяна на властта. Това е голямата заплаха, заяви евродепутатът Ангел Джамбазки.

Научили сме се в годините да общуваме помежду си. Почвата за радикален ислям не е сред мюсюлманите, а сред циганските махали, посочи Джамбазки.

Кой финансира главното мюфтийство? Поне три държави - Катар, Турция и Саудитска Арабия се намесват във вътрешните работи на България. Няма съмнение, че Турция се намесва агресивно във вътрешната ни политика, заяви Ангел Джамбазки.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика