Легенда на „Академик” – Свищов пребит зверски от цигани гастарбайтери

Със 186 км прелетя кола пред катаджийска камера в Търговище

„Третият пол“ – официален в Германия Човек вече може да се вписва като „различен“

Срив в комуникацията между пилоти и авиодиспечери спря временно полетите на летище Схипхол в Амстердам

Несебърският общинар Пейко Янков остава в ареста Ходел да изнудва съдружници заедно с Митьо Очите

Разследват внезапна смърт на бременна в осмия месец търновка

Трима пътници пострадаха в автобуси от градския транспорт

Премиерът Борисов: 130 млн. трябват за мостове, естакади и виадукти в лошо състояние

Красива бразилска скейтърка е страстен фен на футбола (ВИДЕО)

Челен сблъсък между кола и камион в Кирково, четирима души са тежко ранени

Равнището на регистрираната безработица продължава да е 5.7 на сто и през юли

Шефката на Агенцията по вписванията: Когато дойде време за оставки, всички ще разберат Манипулация и изчезване на данни не е възможно, увери Зорница Даскалова

Купата от Световното по волейбол идва в Шумен

Откриха нови 122 999 кутии цигари в тайници (СНИМКИ И ВИДЕО)

В Банско откриха пешеходна арт улица за 3,6 млн. лева

Утвърден е Национален механизъм за насочване и подпомагане на жертви на трафик на хора

Министерския съвет утвърди Националният механизъм за насочване и подпомагане на жертви на трафик, съобщиха от правителствената информационна служба.

Този проект е рамка за сътрудничество, чрез която държавните служби изпълняват своите задълженията по отношение на грижата за пострадалите, като координират усилията си в стратегическо партньорство с гражданското общество. Основните цели на Националния механизъм са да осигури спазването на човешките права на жертвите на трафик и да предостави ефективна грижа и насочване на жертвите към съответните услуги. Националният механизъм би могъл да подпомогне националната политика за закрила на жертвите и свързаните с нея теми като регулацията на режима на престой и репатриране, предоставянето на компенсации на жертвите, закрилата на свидетелите и т.н. Въз основа на него могат да се създават национални планове за действие и да се поставят критерии за оценка на постигнатите цели.

Националният механизъм за насочване и подпомагане на жертви на трафик в България е разработен в рамките на проект, финансиран от програма МАТРА на правителството на Кралство Нидерландия, изпълняван от фондация „Асоциация Анимус“ в партньорство с Националната комисия за борба с трафика на хора в периода 2008–2010 г. Той е съобразен с всички закони в страната, засягащи положението на жертвите на трафик и техните потребности. И най-вече – Националният механизъм дава насоки за прилагане на мерките за закрила и помощ за жертвите на трафик, предвидени в Закона за борба с трафика на хора, сред които са предоставяне на безусловна подкрепа, гарантиране на период за размисъл, предоставяне на статут на специална закрила за срока на провеждане на наказателното производство, осигуряване на анонимност и защита на данните за самоличност и т.н.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.