Даниел Митов: Премиерът и министрите ежедневно работят за пълноценното ни членство в ЕС и НАТО

Българското правителство – министър-председателят и всички министри, работят ежедневно за това България да бъде пълноценен член на ЕС и НАТО.

Това написа в профила си във фейсбук външният министър Даниел Митов по повод твърдението на лидера на ДСБ Радан Кънев, че само министрите на външните работи и отбраната са натовци. Това  разгневи премиера Бойко Борисов и именно по тази причина по-рано парламентарната група на ГЕРБ привика в парламента по спешност Николай Ненчев и Даниел Митов.

„Всички ние сме убедени, че участието ни в тези два наднационални формата разширява инструментите, възможностите и перспективите за реализирането на българския национален интерес. Внушаването на алтернативни пътища пред България, както и поставянето на евро-атлантическия ни избор във фокуса на вътрешнополитическата интрига, обслужва интереси, различни от тези на България“, посочва Митов.

Според него демокрацията, сигурността и свободата не са патент на този или онзи политик, а споделеното вярване на неговото поколение българи и непосредствена цел на българското правителство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика