На 22 март 2018 да почерпят

Ковачев, Кючюк и Курумбашев с политически Оскари от Европарламента (СНИМКИ)

Берлин и Париж отказали да подкрепят британски санкции срещу Русия

„Фейсбук“ олекна с $60 млрд. за два дни Парламентът в Лондон и US Конгресът искат Марк Зукърбърг да даде обяснения

Борис Джонсън сравни мондиала в Русия с олимпиадата на Хитлер

23-годишен безработен е серийният бомбаджия от Тексас

За първи път показаха подземията на Мавзолея Монтират арт инсталации на мястото на съветски климатик колкото плувен басейн

Смъртоносна болест мори свинете у нас

Томислав Дончев за ЧЕЗ: Ситуацията изискваше бърза, нестандартна мярка

„Труд“ приобщи хиляди към благородна кауза Предстои благородна инициатива за абитуриенти на 24 април

Борисов се срещна с генералния секретар на европейските профсъюзи

Зоран Заев към Русия: Македония е ориентирана към НАТО

Гърция ни тараши за цигари и пиене Конфискуват автомобила при контрабанда

Тръмп и Макрон се съгласиха, че Русия е отговорна за отравянето на Скрипал

Германци, италианци и французи искат да ловуват у нас

Петима 13-годишни блудстват брутално с връстничка в социален дом

Пет момчета на 13 години са блудствали със своя връстничка в център за настаняване от семеен тип в район “Южен” на Пловдив, разкри заместник-председателят на Общинската комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните Петко Василев. Гаврата е извършена през месец февруари 2016 г., като децата са били оставени без надзор. Свидетели на гнусната проява са били две малки момиченца на 7 и на 9 години. Жертвата е приведена в безпомощно състояние и не е могла да окаже съпротива, тъй като насилниците са я държали с извити зад гърба ръце, отворена уста и закрити очи. Спрямо извършителите на бруталното блудство са предприети различни възпитателни мерки – разговори с възпитатели и психолози и т.н.

52 престъпления с участието на 61 деца са извършени през първото полугодие на 2016 г. в Пловдив, сано преобладават кражбите и грабежите, показва отчетът на общинската комисия. Експертите отчитат повишение в сравнение със същия период на 2015 г., като престъпленията и извършителите им са с 23 и 19 повече. Противообществените прояви са 31, а техни извършители са 27 деца до 14-годишна възраст. Сериозна тревога буди големият брой потърпевши от престъпленията на малолетни и непълнолетни и ръстът на жертвите на сексуални посегателства. Осъдените непълнолетни извършители на престъпления са 17, като две от присъдите са ефективни. Заведени са 74 възпитателни дела, наложени са 107 възпитателни мерки, а обществен възпитател е работил със 135 деца.

Освен груповото блудство в социалния дом от семеен тип има още няколко по-сериозни случая с участие на малолетни и непълнолетни. Сред тях е запалването на заведение за бързо хранене в район “Тракия” от две 14-годишни момчета – хлапаците решили да се “отърват от спомените си за седми клас” чрез ритуално изгаряне на тетрадките и учебниците си, но пламъците обхванали и близкия търговски обект. Сбиване между 15-17 годишни по време на час по рисуване пък завършил с травми и мозъчни сътресения за участници в мелето.

12-13-годишни момчета пък откраднали бижута за 700 лева от дома на свой приятел. Под предлог, че са си забравили телефона в апартамента, където преди това му били на гости, малчуганите взели ключа му и проникнали в жилището, като оставили авера си да пази вратата по време на футболен мач. Малолетните апаши продали откраднатите бижута на заложна къща срещу 180 лв. Две ромчета на 13 и 15 години пробвали да продадат открадната от техен комшия коза за 30 лв., като вместо на хайван пазар се опитали да пласират четирикраката си стока на пъпа на Пловдив – край Джумая джамия.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.