„Берое“ рискува всичко срещу ХИК

Българският евроучастник „Берое“ готви тактически капан за своя съперник ХИК за реванша от втория предварителен кръг на Лига Европа. „Зелено-белите“ ще се опитат да поправят грешката от първия мач в Стара Загора, завършил 1:1. За това намекна и наставникът на тима Александър Димитров.

"Финландците са с предимство с оглед на резултата - коментира Димитров. - Не отиваме обречени, надяваме се на добър резултат и да се приберем удовлетворени. Сега ще трябва да пресираме по-дълбоко и да търсим гола, като рискуваме. Всяка грешка ме тревожи, но те са нормални и работим за тяхното отстраняване. Доволен съм, че много неща във фаза атака се получиха в първия двубой."

Младият треньор не възнамерява да прави и рокади в стартовия състав за мача в Хелзинки.

В офанзивен план Димитров ще заложи отново на Георги Божилов, Ерик Почански, Радослав Кирилов и Неманя Милисавлевич. Аут за срещата са Атанас Зехиров и Христофор Хубчев.

"Важното е да ги отстраним, друго няма значение - заяви стражът Благой Макенджиев. - Ние допуснахме една грешка за цял мач и те се възползваха. В 99% от случаите предотвратявахме възможностите. Мисля, че ги надиграхме. Трябва да сме агресивни, за да отбележим гол, което е задължително, за да продължим. Не виждам с нещо да са по-добри. Не мисля, че ни превъзхождат с нещо."

Двубоят е тази вечер от 19 часа българско време. При краен успех „Берое“ ще се изправи срещу „Гьотеборг“. Шведският тим надви своя противник „Пяст“ в първия мач с 3:0 като гост и обезсмисли реванша.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ