От метростанция "Витоша" до "Сердика" се стига за 9 минути, а до НДК за 7 минути

"Вчера с колегите от общината тествахме, че оттук до центъра, до станция "Сердика" се стига за 9 минути, до НДК е 7 минути."

Това каза пред журналисти директорът на "Метрополитен" инж. Стоян Братоев след официалното откриване на новата метростанция "Витоша". "Това е времето, за което ще се пътува до метрото. Разписанието го има на таблата на перона. В пиков час интервалът между влаковете е 6 минути, за не пиковите 8-9 минути", уточни той. "Прогнозата е, че около 20 хил. души ще ползват метрото, това е перспективното натоварване. Вероятно от днес и първите дни ще започнат да го използват 10-15 хил. души, практиката показва, че постепенно този пътникопоток нараства", обясни инж. Братоев и допълни, че цялото метро ще се използва от над 350 хил. души.

"Сроковете, в които се изпълняват не само този участък, а всички участъци на метрото са съобразени със спецификата на обектите", коментира той. "Срокът тук е максимално малък, но не за сметка на качество или други технологични проблеми. Срокът е такъв, какъвто може да се направи, ако има финансиране", каза още директорът на "Метрополитен"

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини