Вижте как Кейт и Уилиам излизат от болницата с новородения принц

Александра Богданска-Петканова на почивка без мъжа си

Шофьор на претъпкан бус “вежливо” подхвърлил 30 лева подкуп на пътни полицаи

Спираме да ядем боклуците на Европа В София бе обсъдено бъдещето на здравните системи

Бившият лидер на босненските сърби Радован Караджич настоя за отмяна на присъдата му за геноцид

Трябва ли да ми изплащат „клас“ със задна дата, ако е дължим

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” във вторник, 24 април 2018

Д-р Мирослав Ненков: Таксата при общопрактикуващите лекари трябва да се увеличи

МО купува леки коли за един милион

Славчо Атанасов: Последните 20 години по стадионите се получиха много неприятни неща

Първа лека катастрофа за новите шофьорски закони (обзор) Депутати, катаджии и чиновници изслушаха куп забележките от експерти

Държавният дълг се понижи до 25% от БВП

Общинари събират пари за главния архитект на София Симеон Славчев: Бих призовал цялото общество да се включи в тази морална битка

Димитър Делчев: В момента дясното не може да се обедини

Химическата атака в Дума била постановка (обзор)

От метростанция “Витоша” до “Сердика” се стига за 9 минути, а до НДК за 7 минути

“Вчера с колегите от общината тествахме, че оттук до центъра, до станция “Сердика” се стига за 9 минути, до НДК е 7 минути.”

Това каза пред журналисти директорът на “Метрополитен” инж. Стоян Братоев след официалното откриване на новата метростанция “Витоша”. “Това е времето, за което ще се пътува до метрото. Разписанието го има на таблата на перона. В пиков час интервалът между влаковете е 6 минути, за не пиковите 8-9 минути”, уточни той. “Прогнозата е, че около 20 хил. души ще ползват метрото, това е перспективното натоварване. Вероятно от днес и първите дни ще започнат да го използват 10-15 хил. души, практиката показва, че постепенно този пътникопоток нараства”, обясни инж. Братоев и допълни, че цялото метро ще се използва от над 350 хил. души.

“Сроковете, в които се изпълняват не само този участък, а всички участъци на метрото са съобразени със спецификата на обектите”, коментира той. “Срокът тук е максимално малък, но не за сметка на качество или други технологични проблеми. Срокът е такъв, какъвто може да се направи, ако има финансиране”, каза още директорът на “Метрополитен”

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.