Цвета Караянчева: Гневът на премиера заради критиките на ДСБ е оправдан

Гневът на премиера Бойко Борисов заради критиките на ДСБ е оправдан. Това каза пред БТВ Цвета Караянчева, заместник-председател на ПГ на ГЕРБ след острата реакция на Борисов на критиките на Радан Кънев и Атанас Атанасов, че само министрите Николай Ненчев и Даниел Митов гарантират евроатлантическата ориентация на страната.

„Когато двама юнаци обикалят от студио на студио и говорят едни и същи глупотевини, няма как в един момент човек, колкото и да сдържа нервите си, да не се ядоса”, коментира тя.

„Това са хора, които не идват на работа, специално г-н Кънев рядко го виждам да идва в парламента, идва в петък, когато го дават по телевизията”, отбеляза Караянчева.

„Хвърлят се димки в пространството и след това няма нищо, за да могат да ги забележат медиите. Иначе те са абсолютно незабележими, те са бутикова група от трима-четирима души, които имат самочувствието сякаш са 300 в парламента”, продължи тя.

"Ненчев и Митов провеждат политиката на правителството", категорична беше Караянчева.

"Реформите, които се прокарват, са благодарение на гласовете, които даваме, благодарение на политиката на Борисов", подчерта още зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ.

„Г-н Борисов го познават всички евроатлантически партньори. И тези двама юнаци да кажат, че той е човек, който раболепно мълчи пред Русия? Що за глупости?”, възмути се тя.

Караянчева посочи, че депутатите от ГЕРБ днес са извикали военния министър Николай Ненчев, защото са искали да разберат чий министър е все пак и знае ли с чии гласове е станал министър.

Министърът каза, че стои твърдо зад премиера и в нито един момент не е работил сам, винаги заедно със санкцията на премиера”, каза Караянчева.

Тя допълни, че народните представители от ГЕРБ ще извикат на разговор и външния министър Даниел Митов.

Във връзка със заявката на Борисов, че предстоят рокади в кабинета, Караянчева каза, че ако премиерът има забележки, ще ги представи пред депутатите от ГЕРБ. „Той прави кадровите промени в кабинета, като има някаква идея за промяна, ще я сподели с нас”, посочи тя.

„Като цяло политиката на правителството върви в правилната посока. Диалогът, който водим с министрите, е много лесен”, отбеляза Караянчева. Тя беше категорична, че ГЕРБ наистина вече имат кандидат за президент, макар че все още не оповестяват името му и изрази учудване защо всички са се вторачили в кандидата на партията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика