Кандидат-президентската двойка Румен Гълъбинов и Веска Волева: Ще стигнем до балотаж

"Хора с образование и професии липсват в българската политика и точно такива са необходими в България, за да има по-добро управление. Рискуваме своята лична кариера и професионално развитие, но съзнаваме, че имаме отговорност към тази държава и ще стигнем до балотаж."

Това каза икономистът Румен Гълъбинов, който заедно с адвокат Веска Волева са кандидат-президентската двойка от "Българско национално обединение" и се представиха пред БТВ.

Не е случайно името "Българско национално обединение" - крайно време е да се обединим в България, не можем да се делим „за” НАТО и „против” НАТО, „за” ЕС и „против” ЕС, допълни Румен Гълъбинов. По думите му след 2007 г. в България не сме постигнали нито една съществена външнополитическа или икономическа цел:

„Не успяхме да влезем в Шенген, не влязохме в европейския валутен съюз. Ние сме половинчат член на ЕС и неуверен член на НАТО, тъй като излъчваме спорни позиции относно проблемите, които има”.

И в правителството се излъчват разнопосочни сигнали по въпроси за националната сигурност, допълни икономистът.

Нашите послания са съвсем прости – ние сме за НАТО и за ЕС. Ще работя да станем член на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие. Ние сме и за съдебната реформа, допълни Румен Гълъбинов.

Не трябва да има радикална съдебна реформа и да слагаме всичко в буквата и параграфа, нещата са много по-широки, те са и по отношение на морала. Трябва всички ние да се променим, а заедно с това ще се промени и съдебната система, каза адвокат Веска Волева.

Ако сме имали успешни президенти или премиери досега, нямаше да сме на последно място по стандарт на живот и на първо място по корупция в ЕС, каза Румен Гълъбов и добави, че именно с това ще се борят:

„Хората, които гласуват за нас, гласуват против корупцията. Без корупция, с повече законност и с развита икономика България няма да е на последно място”.

Хърватия влезе преди 3 години в ЕС и е далеч по-напред от нас в класацията, Румъния също с БВП на глава от населението с 25% по-висок от нашия, т.е. България не настига ЕС – ние дори изоставаме, въпреки че усвоихме над 11 млрд. еврофондове, коментира още икономистът. Според него обаче повечето от еврофондовете са „присвоени”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика