Олдън Еренрайх - Новият Хан Соло

На 26 години американският актьор с не чак толкова лесно за запомняне и изписване име Олдън Еренрайх плени заглавията и се превърна в един от най-обсъжданите мъже в развлекателната индустрия. Причината е проста - той беше официално избран да изиграе един от най-легендарните персонажи в популярната култура. Хан Соло: харизматичният космически контрабандист от “Междузвездни войни”.

Доскоро слабо познатият на широката публика Олдън Еренрайх ще изиграе младият Хан Соло в първия самостоятелен филм за иконичния образ, който засега няма официално заглавие и е изписван като Untitled Han Solo Star Wars Anthology Film. Проектът е важна част от драматичното разширяване на вселената на “Междузвездни войни”, предприето от “Дисни” и продуцента, сценарист и режисьор Джей Джей Ейбрамс, след като създателят на сагата Джордж Лукас продаде правата на студиото.

Олдън Еренрайх е роден в Лос Анджелис, Калифорния, в семейството на вътрешен дизайнер и зъболекар. Той произлиза от еврейска фамилия с дълбок интерес към киното и културата, които отглеждат малкия Олдън в среда на любов към ритуала на гледане на филми. Като дете той попива в съзнанието си стотици заглавия и израства като отдаден фен на седмото изкуство. Скоро решава да превърне хобито си в професия и отрано се пробва като актьор - от началното училище, през гимназията до студентските си години в Ню Йорк, където вече изучава изпълнителската професия.

През 2009-а той дори съосновава сдружението The Collectin, което включва в своя състав актьори, продуценти, писатели и режисьор с опит в театъра и киното.

Еренрайх е открит от Стивън Спилбърг в комедийно видео, в което играе малък слаботелесен хулиган. Студиото на Спилбърг “Дриймуъркс” се свързва с Олдън и той получава роли в няколко телевизионни проекта. През 2007-а Еренрайх печели важна роля във филма на легендарния Франсис Форд Копола “Тетро”. На прослушването Копола поискал от Олдън да изчете пасаж от литературната класика “Спасителят в ръжта”. Филмът излиза две години по-късно и е добре приет от критиците, а Еренрайх вече е в полезрението на още повече продуценти, режисьори и колеги.

През 2013-а Олдън участва в стилизирания трилър на големия азиатски режисьор Парк Чан-Уук Stoker. Големият му пробив идва на следващата година с роля при стария майстор Уди Алън в “Син Жасмин”. Филмът е световен успех, а Еренрайх вече е име в средите и тепърва предстои да бъде открит от масовата публика.

В проекта за самостоятелен филм за Хан Соло Олдън “влиза в обувките” на Харисън Форд, който изигра персонажа в общо четири филма и го превърна в един от най-любимите герои на киното. Задачата му ще е извънредно трудна. Еренрайх се пребори за ролята в конкуренция със своите колеги Тайрън Еджъртън и Джак Райнър, които бяха останали част от финалната селекция, избрана след исторически масиран кастинг.

Operationkino.net съобщава, че сценарият на Untitled Han Solo Star Wars Anthology Film е дело на ветерана Лорънс Каздън (”Империята отвръща на удара”, “Силата се пробужда”) и на сина му Джон Каздън (The First Time), а във филма ще видим как младият Хан Соло се превръща в чаровния контрабандист, мошеник и бъдещ бунтовник, когото Люк Скайуокър и Оби-Уан Кеноби срещат в Мос Айсли в “Нова надежда”. Потвърдено е, че и неговият космат другар Чубака също ще бъде част от историята.

Направи страхотeн образ при братята Коен

Според много анализатори на шоубизнеса и кино коментатори изборът на Олдън Еренрайх за ролята на младия Хан Соло е бил направен след неговото впечатляващо изпълнение в най-новия филм на братята Коен “Аве, Цезаре”. В тази сатира на стария Холивуд Еренрайх изигра комичния образ на уестърн звезда, която трябва да бъде пренасочена към изтънчени костюмни драми и да се научи да произнася софистициран диалог. Именно в този филм Олдън Еренрайх доказа, че разполага с огромен емоционален диапазон и може да се справи със сериозни актьорски предизвикателства. В “Аве, Цезаре” той демонстрира комедиен талант, което е много важен аспект от образа на Хан Соло.

ЗА НЕГО

Идеален

е за ролята

Знам, че много фенове още свързват персонажа с Хан Соло и това е много ценно за мен, трогателно е и винаги ще бъде част от мен. Но нещата се променят и аз смятам, че идеята за филм, изцяло посветен на Соло, с млад и талантлив актьор в ролята е страхотна. Олдън е чудесен избор, прекрасен е за образа. Сигурен съм, че ще се получи хит. В крайна сметка и двамата ще сме Хан Соло. Както Марлон Брандо и Робърт де Ниро - и двамата изиграха Вито Корлеоне, всеки по своя си начин. Пожелавам успех на Олдън и цялата продукция и окуражавам всички фенове да гледат филма, когато излезе по кината.

ХАРИСЪН ФОРД, АКТЬОР, ОРИГИНАЛНИЯТ ХАН СОЛО

Олдън е актьор

с бъдеще

Олдън демонстрира своя огромен потенциал още в “Син Жасмин”, където игра и имах удоволствието да го срещна. Той е прекрасен млад изпълнител с огромно бъдеще. Щом Уди Алън го избра за роля в свой филм, това трябва да ви говори нещо. Уди има изключителен нюх за актриси и актьори, толкова много кариери са започнали от неговите филми през годините. Освен талантлив изпълнител, Олдън е и великолепен човек с много познания и умения извън киното.

КЕЙТ БЛАНШЕТ, АКТРИСА

Скоро ще бъде една от големите звезди в Холивуд

Запомнете името Олдън Еренрайх. След няколко години той ще бъде един от най-известните актьори на планетата. Много съм ентусиазиран за проекта за цял филм, посветен на Хан Соло. Соло е икона на популярната култура, един от героите, с които аз - както и милиони други - съм израснал. Желанието на феновете за още Хан Соло е огромно, а Харисън, който е велик, няма как да продължава да играе ролята до безкрай, той се занимава с толкова други неща. Олдън ще се справи.

ДЖЕЙ ДЖЕЙ ЕЙБРАМС, ПРОДУЦЕНТ НА НОВИТЕ ФИЛМИ ОТ САГАТА “МЕЖДУЗВЕЗДНИ ВОЙНИ”

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица