Корман Исмаилов: Ченгета смятат малцинствата за неблагонадеждни

"Ако на дадено място гласуват етнически турци и техният местен лидер им говори на майчин език, това не значи, че всички те не са български граждани". Това каза пред БТВ лидерът на Народна партия „Свобода и достойнство” Корман Исмаилов по повод изказването на общинския съветник от „Столипиново” Айри Мурад, че партията е „турска” заради многото членуващи в нея турци.

Той отрече НПСД да е купувала гласове и посочи, че е по-важно желанието на общинския съветник да се образова, отколкото постигнатото от него на матурата по български език и литература – 2,63.

Исмаилов заяви, че репортажът за Мурад е манипулативен и отразява мисленето на една „ченгеджийска клика”, която „смята малцинствата в България за неблагонадеждни”.

Айри Мурад е 38-годишен общински съветник в Пловдив, който се прочу с резултатите си от матурите – по български език 2,63, а по философия – 3,13.

„Една партия слушайте какво говори и какво прави – дали защитава чужди интереси и дали защитава интересите на своите избиратели, без значение дали са етнически българи, етнически турци, мюсюлмани, атеисти”, призова Исмаилов.

„Уикилийкс” публикува хиляди писма от партията на Ердоган, като в тях се обсъжда и публикация, според която НПСД е създадена с цел да прокарва интересите на Турция. Корман Исмаилов категорично отрече и заяви, че не се бори с Лютви Местан за вниманието на Анкара: „За мен важното е доверието на български избиратели”.

Той намекна, че сътресенията в ДПС са дошли след „скрити разговори” с участието на бившия външен министър на южната ни съседка Ахмет Давутголу, Бойко Борисов и Лютви Местан.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини