Мистерията с тровене на кучетата в бургаския квартал “Сарафово” се разплита

Почина легендата на “Левски” Павел Панов

Пет жени са били убити в близост до църква в Дагестан

12 души са задържани преди срещата Левски – Ботев (Пд)

Красимир Каракачанов: Амбицията ми е докато съм министър да въведем доброволната военна служба

Патриарх Неофит поиска и даде прошка в храма ”Света Неделя”

Делян Пеевски: Противниците ми са хората, ограбили България

Пропадане в снежна козирка убива Ния (обзор) Седнала да си сложи котки на краката върху снежна козирка, която се сринала

Турист почина на ски писта „Кулиното”

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в понеделник, 19 февруари 2018

Десет души са затрупани от лавина в Алпите

Италиански „Левски“ на старта

Българските Destiny’s Child изгряха в „Гласът на България“

НФСБ провежда шествие по повод 145 години от гибелта на Апостола на свободата

Протестиращи пред парламента: Не гласувайте тайно Конвенцията

Стопанската академия в Свищов и Комисията срещу дискриминацията с меморандум за сътрудничество

Ректорът на Стопанска академия “Димитър А. Ценов” в Свищов доц.Иван Марчевски и председателят на Комисията за защита от дискриминация /КЗД/ доц.д-р Ана Джумалиева подписаха Меморандум за сътрудничество между двете институции. На работна среща бяха обсъдени сферите за ефективно сътрудничество и съвместна дейност.

Една от целите е да се осигури възможност за свищовските студенти да провеждат стажове в регионалните офиси и централното представителство на Комисията. Идеята е освен краткосрочни стажове и визити в рамките на учебния процес да се организират и преддипломни стажове за студенти, чийто профил на обучение се доближава в максимална степен до дейността на КЗД. Предвидени са и съвместни дейности по отношение на научни изследвания и проекти.

Сред идеите за бъдещото институционално сътрудничество е разработване и лансиране на съвместна магистърска програма, в която да се осигури баланс между знания от сферите на икономиката, администрацията и управлението, правото и специфични области от дейността на КЗД. Приоритет на сътрудничеството ще бъде също и повишаване личната компетентност на преподавателите в проблематиката на защитата от дискриминация и защитата на индивидуалните права на хората, което по думите на ректора ще става все по-актуално. За целта ще се разчита на експертния капацитет на Комисията.

Като “проект с дългосрочен хоризонт” определи доц. Марчевски подписания меморандум и подчерта, че планираните дейности ще бъдат в полза не само на академичната общност в Свищов, но и на КЗД, и на обществото като цяло.
Доц.Джумалиева подчерта, че като независим специализиран орган по равнопоставеност, Комисията за защита от дискриминация осъществява и превантивна дейност, част от която са подобни инициативи и меморандуми.

“Считаме, че студентите, които посещават нашата институция и участват в дейността на Комисията са нашите посредници сред обществото”, каза председателят на КЗД и поясни, че се предвижда стажовете за свищовските студенти да бъдат в рамките на 7-14 дни.

По повод предстоящото честване на 80-годишнината на Стопанска академия, доц. Марчевски подари на КЗД една от знаковите книги за свищовското висше училище с история за създаването му, Дарителя и първите ректори.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.