На 27 март 2019 да почерпят

Кубрат Пулев – целувка за милиони?

Борисов: Писах на премиерите на Гърция, Испания, Ирландия, Португалия, Словакия и Хърватия да подкрепят усилията ни за справедливи мерки по пакета “Мобилност”

Пука им на циганите, че сме профукали 1 милиард за тях Красимир Каракачанов организира кръгла маса за циганизацията на България

Продават хижа и хотел на ВМЗ-Сопот Към един от имотите има планинско пасище от 1,1 млн. кв.м

НАП проверява сделките на „Артекс“ (обзор) Антикорупционната комисия изисква документи от фирмата за 4 години назад

Вижте евтиния апартамент от „Артекс“ на зам.-министъра на енергетиката Красимир Първанов

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 27 март 2019

Укрепването на свлачището по пътя Смолян – Мадан започва до лятото

700 превозвачи блокират Страсбург Шествие ще затвори и центъра на София

Рекорден ръст на потребителските заеми Спестяванията на гражданите в банките нараснаха с 4 млрд. лв.

Бисер Лазов, основен свидетел по делото “КТБ”: Цветан Василев плащаше на Иван Костов и дъщеря му (обзор) Банкерът беглец давал по 25 000 лв. на месец на бившия премиер до фалита през 2014 г.

Вижте какво ще решава Министерският съвет утре, 27 март 2019

Макрон продаде на Китай 300 „Еърбъс“-а

Стартира седмият сезон на „Футбол за приятелство“ Началото бе дадено от Газпром, официален спонсор на Шампионска лига

НВУ изпраща 88 курсанти от випуск „Тутракански“

Националният военен университет /НВУ/ „Васил Левски“ във Велико Търново изпраща 88 курсанти от випуск „Тутракански“.За новопроизведените офицери той е 138 по ред от създаването на първото военно училище непосредствено след Освобождението на България и е девети за Професионалния сержантски колеж.

Младите лейтенанти са обучавани по 12 военни специализации в 4 военни специалности-„Организация и управление на тактическите подразделения от Сухопътни войски“, „Организация и управление на тактическите подразделения за логистично осигуряване“, „Организация и управление на тактическите подразделения от комуникационни информационни системи“ и „Организация и управление на тактическите подразделения от Военновъздушните сили“. Присвоява им се първо офицерско звание „лейтенант“ и получават образователно-квалификационна степен „бакалавър“ по военна и гражданска специалност.

Първенец на Випуск-2016 „Тутракански“ е лейтенант Ивона Стоилова – специалност „Организация и управление на тактическите подразделения за логистично осигуряване“ със специализация „Тилови войски и горивосмазочни материали“. Тя завършва обучението си със среден успех от курса на обучение Отличен 5.81 и от държавните изпити Отличен 6.00. Лейтенант Ивона Стоилова е роден в Кюстендил.

Първенец на специалността „Организация и управление на тактическите подразделения от Сухопътни войски“ е лейтенант Цветан Бисеров, на „Организация и управление на тактическите подразделения за логистично осигуряване“ е лейтенант Габриела Горанова, на „Организация и управление на тактическите подразделения от комуникационни информационни системи“ е лейтенант Тодор Илиев и на „Организация и управление на тактическите подразделения от Военновъздушните сили“ е лейтенант Бетина Дикова.

През настоящата година завършват и трима курсанти от Социалистическа република Виетнам.

„Разпределението на випускниците в поделенията на Българската армия е извършено според класиране по специално разработена методика“, информираха от НВУ.

Грамоти за принос „за издигане престижа на НВУ „Васил Левски“, съхраняване на човешките и институционални добродетели и ценности и успехи в овладяване на познанието“ ще получат 17 лейтенанти, които през курса на обучение са участвали и са получавали награди от различни научни, спортни, културни прояви в страната и в чужбина.

„83 кадети пък завършват осмия випуск на Професионалния сержантски колеж, които ще получат свидетелства и ще им бъде присвоено първо сержантско звание – „младши сержант“. Обучавани са в секция „Сухопътни войски“ във Велико Търново по 6 специалности и по 3 специалности в секция „Военновъздушни сили“ в Долна Митрополия“, обясниха от ръководството на военния ВУЗ.

Обучението на кадетите от сержантския колеж се провежда със срок 1 година, като те получават четвърта степен на професионална квалификация в направление „Военно дело и отбрана“.

Първенец на випуска на Професионалния сержантски колеж е младши сержант Галин Ганев от военно формирование 26030 в Безмер.

„Среден успех на випуска от държавните изпити по военната специалност е много добър 5.47, среден успех от държавните изпити по гражданската специалност е много добър 5,24“, казаха от НВУ.

11 са випускниците-лейтенанти, които завършват с успех над отличен 5.50 от целия курс на обучение и отличен 6.00 от държавните изпити. На тях началникът на НВУ „Васил Левски“ бригаден генерал Пламен Богданов връчи грамоти Cum laude. Те ще получат награди от министъра на отбраната и от началника на отбраната.

Началникът на Висшето военноморско училище „Никола Вапцаров“ ще връчи икона на Свети Николай Чудотворец на лейтенант Ивона Стоилова за приноса й за развиване на установените добри взаимоотношения между двете висши училища.

Сдружение „Поглед към вековете“ ще подари на всички лейтенанти книгата на издателство „Труд“ и в-к 24 часа „50-те песни и стихове, които ни правят българи“ с посланието да пазят винаги в сърцето си спомена за Националния военен университет „Васил Левски“ и старопрестолния град Велико Търново.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.