Доналд Тръмп е поискал изготвянето на доклад относно възможните нарушения на договор от страна на Русия

Кралица Елизабет Втора за пръв път присъства на Лондонската седмица на модата

Уърлпул изтегля над 310 000 потенциално опасни електрически кани

Ден за тричане Премиера на сборник пиеси от Емил Атанасов

Десетки българи са завлечени с пари от интернет измамник във Великобритания

Парфюмите и шампоаните замърсяват атмосферата повече от автомобилите

Вижте акцентите от броя на “Труд” в сряда, 21 февруари 2018

Шофьори без книжка излизат на пътя Разрешават на кандидат-водачите да карат с придружител

Израел ни предлага ракети spike (шип) Противотанковите средства на държавната военна компания RAFAEL са без конкуренция в света

Проф. Плочев: Не знам кой ми е началникът, не се чувствам виновен

Пенсионен фонд на Европарламента е на червено Регистрираният дефицит е от 326 млн. евро, има риск да се наложи данъкоплатците да го покрият

Мъж се барикадира в къща в тополовградското село Орешник

В Южна Франция бяха арестувани трима души, заподозрени в съучастие в атентатите в Каталуния през август 2017 г.

Вижте какво ще решава Министерският съвет утре, 21 февруари 2018 г.

Цветан Цветанов: С „Обединени патриоти“ сме единодушни за оставката на Валери Жаблянов

НВУ изпраща 88 курсанти от випуск “Тутракански”

Националният военен университет /НВУ/ “Васил Левски” във Велико Търново изпраща 88 курсанти от випуск “Тутракански”.За новопроизведените офицери той е 138 по ред от създаването на първото военно училище непосредствено след Освобождението на България и е девети за Професионалния сержантски колеж.

Младите лейтенанти са обучавани по 12 военни специализации в 4 военни специалности-“Организация и управление на тактическите подразделения от Сухопътни войски”, “Организация и управление на тактическите подразделения за логистично осигуряване”, “Организация и управление на тактическите подразделения от комуникационни информационни системи” и “Организация и управление на тактическите подразделения от Военновъздушните сили”. Присвоява им се първо офицерско звание “лейтенант” и получават образователно-квалификационна степен “бакалавър” по военна и гражданска специалност.

Първенец на Випуск-2016 “Тутракански” е лейтенант Ивона Стоилова – специалност “Организация и управление на тактическите подразделения за логистично осигуряване” със специализация “Тилови войски и горивосмазочни материали”. Тя завършва обучението си със среден успех от курса на обучение Отличен 5.81 и от държавните изпити Отличен 6.00. Лейтенант Ивона Стоилова е роден в Кюстендил.

Първенец на специалността “Организация и управление на тактическите подразделения от Сухопътни войски” е лейтенант Цветан Бисеров, на “Организация и управление на тактическите подразделения за логистично осигуряване” е лейтенант Габриела Горанова, на “Организация и управление на тактическите подразделения от комуникационни информационни системи” е лейтенант Тодор Илиев и на “Организация и управление на тактическите подразделения от Военновъздушните сили” е лейтенант Бетина Дикова.

През настоящата година завършват и трима курсанти от Социалистическа република Виетнам.

“Разпределението на випускниците в поделенията на Българската армия е извършено според класиране по специално разработена методика”, информираха от НВУ.

Грамоти за принос “за издигане престижа на НВУ “Васил Левски”, съхраняване на човешките и институционални добродетели и ценности и успехи в овладяване на познанието” ще получат 17 лейтенанти, които през курса на обучение са участвали и са получавали награди от различни научни, спортни, културни прояви в страната и в чужбина.

“83 кадети пък завършват осмия випуск на Професионалния сержантски колеж, които ще получат свидетелства и ще им бъде присвоено първо сержантско звание – “младши сержант”. Обучавани са в секция “Сухопътни войски” във Велико Търново по 6 специалности и по 3 специалности в секция “Военновъздушни сили” в Долна Митрополия”, обясниха от ръководството на военния ВУЗ.

Обучението на кадетите от сержантския колеж се провежда със срок 1 година, като те получават четвърта степен на професионална квалификация в направление “Военно дело и отбрана”.

Първенец на випуска на Професионалния сержантски колеж е младши сержант Галин Ганев от военно формирование 26030 в Безмер.

“Среден успех на випуска от държавните изпити по военната специалност е много добър 5.47, среден успех от държавните изпити по гражданската специалност е много добър 5,24”, казаха от НВУ.

11 са випускниците-лейтенанти, които завършват с успех над отличен 5.50 от целия курс на обучение и отличен 6.00 от държавните изпити. На тях началникът на НВУ “Васил Левски” бригаден генерал Пламен Богданов връчи грамоти Cum laude. Те ще получат награди от министъра на отбраната и от началника на отбраната.

Началникът на Висшето военноморско училище “Никола Вапцаров” ще връчи икона на Свети Николай Чудотворец на лейтенант Ивона Стоилова за приноса й за развиване на установените добри взаимоотношения между двете висши училища.

Сдружение “Поглед към вековете” ще подари на всички лейтенанти книгата на издателство “Труд” и в-к 24 часа “50-те песни и стихове, които ни правят българи” с посланието да пазят винаги в сърцето си спомена за Националния военен университет “Васил Левски” и старопрестолния град Велико Търново.