Засилват мерките за сигурност преди мача "Левски" - "Марибор"

Днес, от 20.00 часа, на стадион ”Георги Аспарухов” ще се проведе футболна среща от турнира Лига Европа между отборите на ПФК „Левски” и ФК „Марибор”.

Служители от Столична дирекция на вътрешните работи предприемат всички необходими мерки за охрана на обществения ред и безопасност на движението в столицата във връзка с предстоящия мач, съобщават от МВР.

Преди, по време и след провеждане на спортната среща полицейските служители ще следят за опазването на реда и недопускането на инциденти на територията на София.
Пристигащите организирано привърженици на гостуващия отбор ще бъдат съпровождани от полицейски служители до подсигурените за паркиране места в района на стадиона.

Полицаите ще извършват щателна проверка на всички посетители на футболния мач на изградени контролно-пропускателни пунктове. Униформените ще следят за недопускане на зрители във видимо нетрезво състояние, както и за носене на забранени предмети и вещи /огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, бутилки, включително флакони с парфюми, и чадъри/. Малолетни ще се допускат на територията на стадиона само с пълнолетен придружител и след предварително попълнени декларации, които могат да бъдат получени на касите на стадиона.

Ангажимент по охраната на спортната среща има частна охранителна фирма, чиято задача е да следи за опазване на реда на територията на стадиона по време на провеждане на мача. На служителите на СДВР е възложена охраната на външния периметър, както и на гостуващите фенове.

За да бъде избегнато струпване, приканваме зрителите да се възползват от по-ранното отваряне на входовете на стадиона. Вратите за посетители ще бъдат отворени в 18.00 часа.

От МВР припомнят забранените за носене предмети - огнестрелно оръжие, пиротехнически изделия, ножове, палки, боксове, бутилки и всякакви стъклени предмети, включително и флакони с парфюми. Малолетните ще бъдат допускани само с пълнолетен придружител и след попълване на декларация

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт