Патриотичният фронт предлага: Всички религиозни книги и богослужения да са на български

Всички вероизповедания у нас да бъдат задължени да извършват проповеди и ритуали само на български език, предлагат от Патриотичния фронт с промени в Закона за вероизповеданията. Според техния проект ще се даде срок от една година, за да могат да се преведат религиозните документи.

"С внесения законопроект ние налагаме задължението всички вероизповедания в срок от 14 дни след влизането на закона в сила да декларират всички свои сметки в чуждестранни банки или финансови институции", обясни съпредседателят на ПФ Валери Симеонов, цитиран от "Дарик".

"По отношение на получаващите и ползващите държавни или общински субсидии, а знаете, че това е доста масово явление в нашите религиозни изповедания и храмове, ние налагаме ограничението такива да не бъдат използвани за обезпечения при определени сделки или при теглене на кредити. Също така забраняваме даренията от чуждестранни граждани, от чуждестранни институции. На първо място забраняваме анонимните дарения, на второ място - дарения, извършени от политически партии, на трето място - дарения от чужди религиозни институции или каквито и да било други международни институции, на четвърто място - забраняваме даренията от чужди правителства, чужди вероизповедания, чужди фирми, НПО-та или техните филиали и клонове в България. Забранява се също така и местни фирми с чуждестранно участие да извършват дарения на религиите в България", обясни още Симеонов.

Той допълни, че от партията предвиждат промени в Наказателния кодекс, свързани с налагане на сериозни наказания на тези, които приемат чужди дарения или осъществяват такива - в рамките на от 3 до 10 години лишаване от свобода.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика