Спас Гърневски: Няма да има предсрочни избори, ГЕРБ ще управлява още два мандата Разполагаме с информация, че БСП участва в организацията на протестите, каза депутатът от мнозинството

Държавата готви нови мерки за безопасност на асансьорите

Сайтът на парламента е недостъпен

Гърците отбелязаха 45-тата годишнина от бунта срещу хунтата

Волен Сидеров: Каракачанов също да подаде оставка, да започнем на чисто И двамата с Валери Симеонов изгубиха връзката с реалността, заяви лидерът на "Атака"

Жена се взриви край контролен пункт на полицията в Грозни

Дуейн Джонсън – Скалата изненада посетителите на фитнес зала

Легенда за пиратско съкровище в пещера подлудява иманяри Отварят остров Свети Иван за туристи

Финландия пита Русия дали заглушава GPS навигацията в Арктическия регион

Откриха уникално изображение на Иисус Христос в пустинята Негев

Старозагорско село отбеляза за 12-и път Празника на райската ябълка

Фермери премериха сили в картинг турнир (СНИМКИ)

Правителствената армия превзе последния бастион„Ислямска държава“ в южна Сирия

Руснак може да поеме ръководството на Интерпол

Политическият психолог Антоанета Христова: Зад всеки протест има сценарий

Патриотичният фронт предлага: Всички религиозни книги и богослужения да са на български

Всички вероизповедания у нас да бъдат задължени да извършват проповеди и ритуали само на български език, предлагат от Патриотичния фронт с промени в Закона за вероизповеданията. Според техния проект ще се даде срок от една година, за да могат да се преведат религиозните документи.

„С внесения законопроект ние налагаме задължението всички вероизповедания в срок от 14 дни след влизането на закона в сила да декларират всички свои сметки в чуждестранни банки или финансови институции“, обясни съпредседателят на ПФ Валери Симеонов, цитиран от „Дарик“.

„По отношение на получаващите и ползващите държавни или общински субсидии, а знаете, че това е доста масово явление в нашите религиозни изповедания и храмове, ние налагаме ограничението такива да не бъдат използвани за обезпечения при определени сделки или при теглене на кредити. Също така забраняваме даренията от чуждестранни граждани, от чуждестранни институции. На първо място забраняваме анонимните дарения, на второ място – дарения, извършени от политически партии, на трето място – дарения от чужди религиозни институции или каквито и да било други международни институции, на четвърто място – забраняваме даренията от чужди правителства, чужди вероизповедания, чужди фирми, НПО-та или техните филиали и клонове в България. Забранява се също така и местни фирми с чуждестранно участие да извършват дарения на религиите в България“, обясни още Симеонов.

Той допълни, че от партията предвиждат промени в Наказателния кодекс, свързани с налагане на сериозни наказания на тези, които приемат чужди дарения или осъществяват такива – в рамките на от 3 до 10 години лишаване от свобода.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.