Ден след гнева на тема “НАТО”: Генерали козируваха на Борисов във Военната академия

“С военния министър Николай Ненчев посетихме Военната академия “Г. С. Раковски”, където в момента е целият генералитет на армията, за да обсъдим Срещата на върха на НАТО, която се проведе преди дни във Варшава”, съобщи премиерът Бойко Борисов във фейсбук.

“Дискутирахме за форума в полската столица, както и за моментната ситуация по южните ни гранични райони. Коментирахме и мерките, които предприехме и които предстоят след случилото се в Турция. Динамиката и мащабът на събитията в света през изминалите седмици и множеството предизвикателства, пред които сме изправени, изискват бързи реакции от всички нас – служби, политици и граждани, за да гарантираме сигурността в страната ни. Продължаваме да работим заедно с министъра и благодаря за помощта по границата на всички военни, които се включиха – справиха се чудесно в съвместните действия с МВР”, пише още в съобщението.

Динамиката и мащабът на събитията в света през изминалите седмици и множеството предизвикателства, пред които сме изправени, изискват бързи реакции от всички нас – служби, управляващи и граждани, за да гарантираме сигурността в страната ни. Това заяви министър-председателят по време на конференцията, съобщи пресслужбата на МС.

Премиерът Борисов и висшите военни обсъдиха мерките, които правителството и службите предприемат по отношение на събитията в Турция.

На събитието присъстваха министърът на отбраната Николай Ненчев, началникът на отбраната генерал Константин Попов, както и командири и заместник-командири на видовете Въоръжени сили и военни формирования от Българската армия.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.