Цветанов: Ако президентът иска да говорим за избори и Изборен кодекс, нека първо каже как е финансирана кампанията му

Румен Овчаров: Целта на подновяването на енергийната стратегия на България е да бъдат гарантирани приходи за определени фирми

Алекс Петканова закъса с педикюра

Китайски хакери проникнали в системите на подизпълнители на американските ВМС Откраднали данни за поддръжка на кораби и планове за ракети

Иван Христов и Андрей Арнаудов пред „Труд”: Чужди продуценти идват да черпят от нашия опит

Радосвет Радев: Страната ни е инвестиционна дестинация за нискодоходната икономика в света

Вежди Рашидов с нова изложба в галерия „Сан Стефано“

Тръгва филм за непобедения генерал В ролята на военачалника е Никола Николов, а на писателя Иван Вазов - Любомир Петкашев

Египетски археолози откриха гробница на 4400 години (СНИМКИ И ВИДЕО)

САЩ отложиха повишаването на митата върху китайски стоки за 200 милиарда долара

Стойко Сакалиев: Харесвам политиката на Путин

Близо 200 страни се договориха за правилата за прилагане на Парижкото споразумение за климата

Сняг и поледици днес, в седем области е обявен жълт код

САЩ подкрепиха решението на ЕС за „Северен поток 2“ и санкциите срещу Русия

Ева Грийн: Аз съм мечтателка Звездата говори за киното, еротиката и Европа

Над 300 бандити изловени и минали през ареста за полугодието в Търновско

Над 300 бандити са били заловени във Великотърновска област и са минали през ареста за първите 6 месеца на годината. За 72 часа са оставени в килията 68 извършители на престъпления като е поискано от съда да им бъде наложена постоянна мярка задържане под стража.

Крутите мерки се дължат на единодействието и добрата съвместна работа между съд, полиция, прокуратура и местна власт в региона. С установената координация между институциите реално е сложен край на порочната практика „Ние ги хващаме, те ги пускат“.

„Така тези лица са лишени от възможността да безчинстват“, обяснява директорът на Областната дирекция на МВР във Велико Търново старши комисар Димитър Машов.
Полицай № 1 на старата столица цитира и конкретни показатели, които потвърждават добрите постижения. От началото на годината до сега на територията на Великотърновска област са извършени 1666 закононарушения, докато през миналата година са били 1700. Разкриваемостта е скочила с 11 %.

„Наблягаме на превенцията. Целта ни е не да тичаме след престъпленията, а да ги предотвратяваме“, категоричен е старши комисар Машов.

Сред отличните резултати е разбиването на 3 банди от 11 лица от Плевен, които в различно съучастие са извършили крупни кражби на инструменти, препарати за растителна защита от земеделски кооперации, кабели от далекосъобщителната мрежа.
„Разкритията и реализацията стана съвместно с колегите от Плевен и Русе.Наскоро заловихме и извършители на серия посегателства от домове, офиси и магазини.Непрекъснато извършваме акции срещу наркодилъри, както и по линия на акцизни стоки. Така в Горна Оряховица иззехме над 70 000 къса контрабандни цигари“, изброява старши комисар Димитър Машов.

През тази година на територията на Великотърновска област са извършени две убийства и покушение чрез стрелба срещу две лица в офис. И трите тежки престъпления са разкрити до 24 часа след извършването им, а авторите им са задържани.
Разбити са 5-6 групи от телефонни измамници и за това главна заслуга имат криминалистите от Горна Оряховица начело с Мариян Лонгинов

„Работим усилено и за предотвратяване на гонките с мощни автомобили и мотоциклети. Уточнени са маршрутите, по които се организират забранените състезания. Изготвен е списък с 91 лица, за които има данни, че участват в такива надпревари и сме провели срещи с тях. Направени са им разпореждания и предупреждения“, казва директорът на ОД на МВР в болярския град.

Той не пропуска да отбележи, че специално внимание полицията отделя и на районите с компактно ромско население в областта. „Правим ежегоден анализ и оценка на обстановката в тези селища. Работим съвместно с Центъра за междуетнически диалог и толерантност „Амалипе“ и в момента няма напрежение сред малцинствата в региона“, категоричен е старши комисар Машов.

Той изтъква, че много добри резултати в противодействието срещу престъпността дава взаимодействието на полицията с охранителните фирми. Техните патрули ежедневно следят за оперативно интересни автомобили и лица и своенвременно информират МВР за такива. Шефовете на Районните управления пък ежемесечно докладват за обстановката в отделните общини на местните управи.

„Усилено работим и с деца. Над 400 малчугани се обучават това лято в организираната Детска полицейска академия. Учениците имат срещи с полицейски инспектори, със служители от Детска педагогическа стая,КАТ и Центъра по наркомании, с пожарникари. Работим и с възрастните хора. Наши инспектори посещават пенсионерските клубове и разясняват новите видове измами. Имаме списък на самотноживеещите възрастни хора по селата и полицаи периодично навестяват домовете им“, споделя старши комисар Машов.
Според него сериозни резултати за ограничаване на битовата престъпност дават и обиколките на ръководството на полицията, областният управител проф. Пенчо Пенчев и председателите на общински съвети по селата.

„При срещите си с хората разбирам как полицейските инспектори се справят с работата си, какви проблеми тормозят хората и своевременно ги решаваме“, допълва старши комисар Машов.

Не е забравено и опазването на горският сектор. „С кмета на Велико Търново Даниел Панов разработихме споразумение с конкретни отговорности на отделните институции срещу дървената мафия. Посегателствата драстично намаляха, а в момента работна група разширява този план с мерки за противодействие“, уточнява полицейският шеф.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.