Павликени получи награда за най-просперираща община

Павликени получи наградата за най-просперираща община. Призът бе присъден по време на тържествена церемония за връчване на годишните отличия на "Фондация за прозрачни регламенти" за прозрачност и партньорство в дейността на областните и общинските администрации в България.

Почетният председател на УС на НСОРБ Венелин Узунов връчи две специални награди за "Най-просперираща администрация" - на Областна администрация на Софийска област и на Община Павликени за повишаване степента на прозрачност в администрацията.

В категория "Най-добра практика за партньорство между областна администрация и структурите на гражданското общество" спечели Областна администрация Смолян за практиката "Изкуството в подкрепа на живота". За най-прозрачните областни администрации бяха определени Благоевград, Шумен и Монтана. Статуетката за най-прозрачна общинска администрация беше връчена на Добричка община. Организаторите наградиха и най-добрата практика за партньорство между общинска администрация и гражданското общество - Община Троян.

Призът е учреден през 2008 г. от "Фондация за прозрачни регламенти" в изпълнение на четвъртия принцип от Стратегията за иновации и добро управление на местно ниво на Съвета на Европа. Наградата е преходна и се връчва за постижения на администрациите през изминалата календарна година в четири категории.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини