Чести токови удари тормозят жители на села в Търновско

Чести токови удари и проблеми с електрозахранването тормозят жителите на великотърновските села Присово, Ново село и Леденик. За проблема те се оплакаха пред общинските съветници от БСП и народния представител от „БСП лява България“ Мариана Бояджиева.

Депутатката и местните парламентаристи от левицата организираха съвместни приемни в селата като част от поредицата срещи в населените места в община Велико Търново.

“Жителите на Присово поставиха въпроса за честите прекъсвания на електрозахранването и отклонението от допустимите параметри на подаваната ел.енергия. До 5-6 пъти на ден има токови удари и са чести случаите на изгорели домакински уреди, обясниха присъстващите. Те посочиха, че дори и телевизора в пенсионерския клуб е изгорял в следствие на токов удар. Подобни случаи описаха и живущите в Ново село и Леденик по време на съветнически приемни.

Мариана Бояджиева направи проучване какви са възможните стъпки, които гражданите да предприемат, за да защитят своите интереси. Тя ги посъветва да пуснат своята жалба до Комисията за енергийно и водно регулиране и до тази за наблюдение на дейността на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране в Народното събрание”, съобщиха от ръководствотона БСП в старата столица.

След проведена приемна в село Къпиново пък Мариана Бояджиева внесла въпрос към министъра на регионалното развитие. При предстоящия парламентарен контрол Лиляна Павлова ще отговаря за прочистването на пътя между селата Миндя – Къпиново – Пчелище – Присово. Републиканското трасе е обрасло в горска растителност и видимостта в много участъци по него е ограничена.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини