Повдигат обвинение на двама мъже, отглеждали 380 растения канабис в четири ниви

Прокуратурата повдигна обвинение на двама мъже, отглеждали 380 растения канабис с четири ниви, съобщават от държавното обвинение.

На 20 юли 2016 г. Районна прокуратура-Пловдив привлече като обвиняеми Петър А., на 37 г., и Илия Г., на 32 г., за това, че в съучастие и като съизвършители са отглеждали растения от рода на конопа в нарушение на установените в Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите правила – престъпление по чл. 354в ал. 1 във връзка с чл. 20 ал. 2 във връзка с ал. 1 от Наказателния кодекс.

Двамата обвиняеми са били задържани на 19 юли 2016 г. в землищeто между селата Красново и Мало Крушево, обл. Пловдив. До момента е установено, че те отглеждали общо 380 растения канабис в четири ниви, сред гориста местност, и близо до язовир. Част от тях били засадени в чували, а други в земята , като височина им била от 18 до 160 сантиметра. При извършения оглед са открити различни принадлежности за отглеждането на канабис – пластмасови бутилки, тел, найлон, лопата, мотика, лейка, торове и др. До язовира била изградена система за напояване на растенията от водна помпа и маркучи, стигащи до нивите, които двамата обвиняеми поливали през няколко дни.

Под ръководството на Районна прокуратура-Пловдив се извършват процесуално-следствени действия. Обв. Петър А. и обв. Илия Г. са задържани с постановление на наблюдаващия прокурор за срок от 72 часа.

На 22 юли 2016 г., петък, Районна прокуратура-Пловдив ще внесе искане в съда за вземане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини