Кметът на Търговище откри новите асансьори в болницата

Трите нови асансьора в болницата в Търговище, дарени от дружествата на „Шешеджам”, бяха открити в четвъртък на специална церемония. Лентата прерязаха кметът д-р Дарин Димитров и ръководителите на трите завода Зеки Будак, Муамер Акзиран, Мухсин Мироглу. На събитието присъстваха още секретарят на Община Търговище Христалина Халачева, заместник областният управител Стефан Иванов, медицински служители и пациенти.

Изпълнителният директор на болницата д-р Иван Светулков изказа огромната си благодарност и заяви, че дарението няма аналог в историята на болницата. То е на стойност 140 000 лв.

Кметът д-р Димитров също благодари за направената инвестиция в модерните съоръжения в здравното заведение. „Дарението на трите дружества на „Шишеджам”, в отговор на молбата на болничното ръководство, е доказателство за ангажираността им към проблемите на Търговище. Показва тяхната съпричастност и дано послужи за пример и на други предприятия от града ни, защото болницата е на всички ни. Осигуряването на добра материална база е сериозно предизвикателство пред здравния сектор и подкрепата на бизнеса е изключително ценна и желана”, допълни той.

Сред първите приоритети на групата „Шишеджам” е реализирането на социално отговорни проекти в сферата на здравеопазването и с насока към подрастващите в държавите, в които присъства холдингът, казаха дарителите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини