Горя голям будистки храм в Тибет (ВИДЕО)

“Фортисимо” са новите звезди на Бургас Атакуват Южна Африка с "Калиманку Денку"

Луковмарш’2018 протече мирно(СНИМКИ)

Мъртъв делфин изхвърли морето в Слънчев бряг

И кукерки гониха злото в Сливенско (СНИМКИ)

Турция държи 10 000 от Ислямска държава в затворите си

Джип блъсна колоездач на пешеходна пътека в Благоевград

Красимир Велчев: Румен Радев вече не е военен, а е президент

Откриха мъртва затрупаната от лавина в Пирин жена

Министър Нено Димов: Няма война между президента и премиера

Вижте акцентите от броя на “Труд” в неделя, 18 февруари 2018

АПИ обеща бързо да построи пътя Видин – Ботевград Започват с участъка от Мездра

Акция „Лукс”: МВР проверява частните кортежи и скъпите коли

Израелски политици обвиниха в антисемитизъм премиера на Полша

13 жертви след падане на хеликоптер в Мексико, министър оцеля Държавният служител летя към районите, засегнати от земетресението

Отхвърлиха връщането на казармата

Комисията по отбрана отхвърли Законопроекта за резерва и въоръжените сили, който предвиждаше началната военна подготовка на гражданите да стане задължителна, предаде “Фокус”.

„За“ законопроекта на Патриотичния фронт гласуваха 5 народни представители, „против“ – 0, а „въздържали се“ бяха 9 депутати, и така той бе отхвърлен. Законопроектът предлагаше да се даде възможност запасни да бъдат използвани при формиране на състава на въоръжените сили и в мирно време.

В него бе предвидено началната военна подготовка на гражданите на Република България да стане задължителна. Законопроектът предвиждаше и интегриране на училищните програми за военно обучение и подобряване на военната подготовка на студентите.

Комисията по отбрана прие предложените от Министерски съвет промени в Закона за резерва и въоръжените сили на Република България. „За“ тях гласуваха 16 народни представители, „против“ – 0 „въздържали се“ – 0 , с което той бе приет. В приетия законопроект се цели усъвършенстване на нормативната уредба за гарантиране на дейността на резерва и системата за привличане, селектиране и подбор на кандидати за служба от доброволния резерв.

В рамките на дебата Красимир Каракачанов посочи, че Министерство на отбраната трябва да е загрижено младите хора да бъдат обучени военно, но според него то не е в час със ситуацията в страната. Владимир Тошев от ГЕРБ попита откъде ще се вземат парите, за да се подготви населението да да изпълнява конституционния си дълг защита на Отечеството.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.