Кубрат Пулев – целувка за милиони?

Борисов: Писах на премиерите на Гърция, Испания, Ирландия, Португалия, Словакия и Хърватия да подкрепят усилията ни за справедливи мерки по пакета “Мобилност”

Пука им на циганите, че сме профукали 1 милиард за тях Красимир Каракачанов организира кръгла маса за циганизацията на България

Продават хижа и хотел на ВМЗ-Сопот Към един от имотите има планинско пасище от 1,1 млн. кв.м

НАП проверява сделките на „Артекс“ (обзор) Антикорупционната комисия изисква документи от фирмата за 4 години назад

Вижте евтиния апартамент от „Артекс“ на зам.-министъра на енергетиката Красимир Първанов

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 27 март 2019

Укрепването на свлачището по пътя Смолян – Мадан започва до лятото

700 превозвачи блокират Страсбург Шествие ще затвори и центъра на София

Рекорден ръст на потребителските заеми Спестяванията на гражданите в банките нараснаха с 4 млрд. лв.

Бисер Лазов, основен свидетел по делото “КТБ”: Цветан Василев плащаше на Иван Костов и дъщеря му (обзор) Банкерът беглец давал по 25 000 лв. на месец на бившия премиер до фалита през 2014 г.

Вижте какво ще решава Министерският съвет утре, 27 март 2019

Макрон продаде на Китай 300 „Еърбъс“-а

Стартира седмият сезон на „Футбол за приятелство“ Началото бе дадено от Газпром, официален спонсор на Шампионска лига

Тестват системата за електронни винетки в продължение на три дни

Отхвърлиха връщането на казармата

Комисията по отбрана отхвърли Законопроекта за резерва и въоръжените сили, който предвиждаше началната военна подготовка на гражданите да стане задължителна, предаде „Фокус“.

„За“ законопроекта на Патриотичния фронт гласуваха 5 народни представители, „против“ – 0, а „въздържали се“ бяха 9 депутати, и така той бе отхвърлен. Законопроектът предлагаше да се даде възможност запасни да бъдат използвани при формиране на състава на въоръжените сили и в мирно време.

В него бе предвидено началната военна подготовка на гражданите на Република България да стане задължителна. Законопроектът предвиждаше и интегриране на училищните програми за военно обучение и подобряване на военната подготовка на студентите.

Комисията по отбрана прие предложените от Министерски съвет промени в Закона за резерва и въоръжените сили на Република България. „За“ тях гласуваха 16 народни представители, „против“ – 0 „въздържали се“ – 0 , с което той бе приет. В приетия законопроект се цели усъвършенстване на нормативната уредба за гарантиране на дейността на резерва и системата за привличане, селектиране и подбор на кандидати за служба от доброволния резерв.

В рамките на дебата Красимир Каракачанов посочи, че Министерство на отбраната трябва да е загрижено младите хора да бъдат обучени военно, но според него то не е в час със ситуацията в страната. Владимир Тошев от ГЕРБ попита откъде ще се вземат парите, за да се подготви населението да да изпълнява конституционния си дълг защита на Отечеството.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.