Изригна вулканът Синабунг на остров Суматра

Борисов и Орбан поднесоха цветя пред паметника на Васил Левски

Собственикът на “Милан” пред фалит

Венци за Апостола, сълзи за Павел Панов

18 души се отзоваха на апела на болницата в Търново да дарят кръв

Румен Радев ще удостои с висши държавни отличия дейци на образованието, науката и военномедицинското дело

Пенсионер полетя от 7-ия етаж

Заловиха бракониери на калкан в Равда и Ахелой

След отлична реколта Вила Ямбол ще пусне две нови резерви от серията Kabile Избата организира празник на виното в родния си град

Николай Николов: Като разширяват “зелената зона” да гарантират и целево разходване на средствата за ремонт на инфраструктурата!

Величко, който върна чанта с пари, получи награда от кмета на Стара Загора

Служба „Военна полиция“ отчете годишната си дейност

БСП – Бургас отдаде почит на Васил Левски

Красимир Каракачанов участва във възпоменателния митинг-поклонение по повод 145-ата годишнина от гибелта на Васил Левски

Концерт-спектакълът „Възрожденски разкази“ е подарък за великотърновци по случай 140-годишнината от Освобождението Събитието е посветено и на 170-годишнината от рождението на Христо Ботев

Изгарят у нас боклук от Италия като гориво

Има подписан договор за внос на балирана смет от Италия за горене в циментовите заводи, съобщи БНТ. Те използват балиран боклук от Европа като гориво. Това обясниха министърът на околната среда Ивелина Василева и областният управител на Варна Стоян Пасев.

Договорът за внос през пристанище Варна е в срок на една година, като гориво за завода “Девня цимент” ще бъдат внесени 35 хиляди тона отпадъци. По информация от областния управител на Бургас Вълчо Чолаков за територията на областта няма подписани договори.

В момента теренът за складиране на балирани отпадъци на територията край Варненския канал е празен. Първата пратка е пристигнала преди две седмици, съобщи Стоян Пасев. Боклукът е внос от Италия, балите са подготвени за изгаряне – съдържат дървени частици, отпадъчен продукт от нефт, найлонови торбички, годни за горене, обясни той.

Всички циментови заводи у нас ползват подобно алтернативно гориво, доставят си го от Европа и от завода за преработка в Езерово, край Варна. Според областната управа няма място за безпокойство.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.