Пловдивски райкмет събира над 50 кг пластмасови капачки месечно за благотворителна акция

Поредното събрано количество пластмасови капачки предадоха кметът на район "Северен" в Пловдив Ральо Ралев и заместник-кметът Лариса Кътова на организаторите на благотворителната инициатива в подкрепа на дома за деца, лишени от родителски грижи "Княгиня Мария Луиза".

Райкметът Ралев се ангажира да предава ежемесечно над 50 кг капачки за рециклиране, приходите от които ще се използват за изграждане на зеленчукова биоградина и оранжерия в социалния дом.

"Ще продължим с тази благотворителна кампания и в бъдеще. Виждам как все повече хора се включват в нея и това искрено ме радва", допълва кметът на "Северен". Ральо Ралев допълни, че жителите на квартал "Кършиака" и от цял Пловдив могат да предават денонощно пластмасови капачки на дежурния служител в районно кметство "Северен" на бул. "Цар Борис Трети Обединител" 22А.

"Освен че подпомагаме тази зелена кампания, ние учим децата на разделно събиране на отпадъци и на опазване на природата", коментира още каращият втори мандат райкмет на "Северен".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини