Обучават безработни младежи за парамедици в Пловдив, дават им и стипендии

Безработни младежи от Пловдивска област на възраст до 29 години ще бъдат обучавани за парамедици по проект "Нови възможности за младите хора".

На 30 души, които отговарят на условията на програмата, ще бъде предложено безплатно обучение за професията "парамедик" (трета степен) и стипендия за времето на обучението. То ще започне през месец септември и ще продължи най-малко 7 месеца.

За всички, които завършат успешно курса на обучение, е осигурена работа за 6 месеца в ЦСМП (Центъра за спешна медицинска помощ) в Пловдив или филиалите му.

Кампанията по набиране на желаещи ще продължи до 31 август. Планирано е провеждане на информационни дни на място в градовете, в които ЦСМП-Пловдив има филиали.

Проектът се изпълнява от ЦСМП-Пловдив и МАР (Международен алианц за развитие). МАР е неправителствена организация, която работи в областта на подкрепата и развитието за младите хора чрез осигуряване на обучения, изграждане на мрежи и обмен на добри практики. Сдружението работи в партньорство с младежки организации от цяла Европа и изпълнява проекти, финансирани от европрограмите "Еразъм", "Европа за гражданите", "Младеж" и др.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини