Башар Асад: Ердоган се възползва от проваления преврат, за да реализира радикален ислямистки проект

Президентът на Сирия Башар Асад заяви, че турският президент Реджеп Тайип Ердоган се възползва от неуспешния преврат, за да реализира в Турция радикалния проект на „Мюсюлманските братя“, предаде ТАСС.

Според Асад, действията, които Ердоган предприема веднага след преврата, потвърждават, че той действа в интересите на екстремисти. „Те имат лоши намерения и това е по-опасно от самия преврат“, заяви Асад.

„Съдете сами. Ердоган отстрани от работа 2700 съдии, 1500 професори, 15 хил. учители от частни училища и други учебни заведения. Какво отношение имат тези хора към военни преврат? Той използва пуча за изпълняването на програмата на ислямистите“, смята сирийският президент.

Според Асад „окончателната победа на ислямските фундаменталисти създава заплаха за всички съседни страни, включително и Сирия“. „Ние няма да се намесваме и няма да извършваме грешката да кажем, че Ердоган трябва да слезе от власти или да остава. Това е работа на турците и турският народ трябва да реши този въпрос“, категоричен е сирийският президент.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят