Ердоган заплаши САЩ: Ще признаем геноцида на индианците

Три ракии пил шефът на Пътното в Перник, преди да седне зад волана

Тодор Кантарджиев: Все още не е късно за противогрипна ваксина

Г-жа Батик доведе Индонезия у нас Рисуването с восък върху коприна е древно азиатско изкуство

Пентагонът: Използваме авиобазата Инджирлик, само с разрешението на Турция

Затягат водния режим в Перник от днес

Дронове ще охраняват турските сондажни кораби край Кипър

Сблъсъци между демонстранти и полицията в Ливан

Ето какво ще бъде времето днес

Мачовете и спортът по телевизията днес

На 16 декември 2019 да почерпят

Дневен хороскоп на Алена за понеделник, 16.12.2019

Търг за реликви от „Междузвездни войни“ Предишен подобен аукцион събра 500 000 долара

Розовите болшевики скочиха и на Клинт Истууд Либерални журналисти искат бойкот на новия му филм

Инцидент с лифта на Сопот, сблъскаха се две седалки с хора (ВИДЕО)

Фонтанът на младостта в Родопите загива

Откривателят на зеолита Иван Митев пред „Зодиак“:

Туристи и търговци рушат чудесата край село Бели пласт, природният феномен на скалните гъби изчезва до една година

Митичният Фонтан на младостта, както наричат чудесата на село Бели пласт в Родопите, се руши. Земята около селото е наситена с лековития зеолит, заради който местните не знаят що е болест и са дълголетници.

Тук тече живата вода и се извисяват скалните гъби, богати на чудотворния минерал. Той обаче е станал обект на набези от туристи и от невежи търговци. Това разказа пред „Зодиак“ минералотерапевтът, считан за откривател на зеолита у нас – Иван Митев.

В истерията покрай темата за зеолита България е на път да изгуби невероятния природен феномен на скалните гъби, алармира специалистът.

„Който мине-замине оттам, чопли от пънчетата на гъбите, защото така са чули и прочели“, обяснява той. Така за три години чудото е намалило обема си наполовина. „Ако продължава така, до една година скалните образувания най-вероятно ще паднат“, твърди Митев.

Неговото семейство от години се занимава със зеолита и неговите свойства. За първи път те показват употребата на „камъка на младостта“ в България през 1997 година по време на конференция в музея „Земята и хората“.

Радостта от откритието им обаче бързо бива помрачена. Причината станали шарлатани. „Започнаха да пращат хората по разни кариери, да ги карат да пекат зеолита в печката като баница“, огорчен е Митев.

По думите му минералът трябва наистина да мине термична обработка, но тя почти на никого у нас не е понятна. Затова много често зеолитът на родния пазар е суров и няма същия чудотворен ефект върху здравето.

Според запознати с добиването на зеолита той не бива да се купува от което и да е магазинче. Търговците били водени единствено от комерсиални интереси и бавно убивали хората.

„Това наистина е вълшебен материал, но трябва да отговаря на много изисквания, което у нас не се прави“, категоричен е Митев.

Тайната на дълголетието

Местните са младолики и пъргави

Земята около село Бели пласт е наситена със зеолит, затова и водата, бликаща от извора, е много лековита. Неслучайно местните хора са здрави и пълни с енергия до дълбока старост.

Семейство Митеви още си спомнят една от срещите си с един тях. По време на експедиция в Родопите случайно срещнали изключително младолик старец, който споделил с тях своята тайна на дълголетието.

„Всички ядем в нашето село каквото имаме, но пием от една и съща вода“, казал старецът, което насочило вниманието на Митев към чешмяната вода, която пиели там. Оказало се, че тя била естествено йонизирана от зеолита, намиращ се в областта.

И наистина много от жителите на планинските селца изглеждали здрави и пъргави въпреки напредналата си възраст. Хвалили се, че никога не били виждали очите на лекар.

Лекарите горещо препоръчват минерала

Йонизираната със зеолит вода е сред мощните нови методи на лечение. В това е сигурна доктор Мария Папазова. Пред „Зодиак“ тя уточни, че пие такава течност и я препоръчва горещо на всичките си пациенти.

Всъщност минералът съдържа алуминий, силиций и кислород. Те са свързани в решетъчна структура, подобна на пчелна пита. Това е молекулното сито, което не пропуска нито една отрова.

Така зеолитът успява да победи едни от най-разпространените вредни вещества – мед, олово, цинк, въглероден и серен двуокис, освен това може да изведе от организма и радиоактивните цезий 134, цезий 137 и стронций 90. След продължителни изследвания лекарите стигат до извода, че минералът помага при лечението на ракови заболявания, гастрит, язва, диабет, както и при високо кръвно, инфаркти и инсулти. Голямото откритие на български онколози е, че зеолитът топи и тумори.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.