Турция обвини ЕС в двойни стандарти

Прессекретарят на президента на Турция Ибрахим Калън заяви, че критиката от страна на ЕС във връзка с въвеждането на извънредно положение е ясен пример за двойни стандарти, пише вестник „Известия“.

Според Калън извънредното положение ще се поддържа в рамките на правовите норми и няма да повлияе на начина на живот на хората. Едновременно с това той потвърди, че държавата ще предприеме всички мерки, за да прочисти страната от метежниците.

„Това е ясен пример за двойни стандарти… Всички ние осъдихме подлия терористичен акт в Париж, след който във Франция беше въведено извънредно положение. Но никой не обвини Франция за нарушаване на правата на човека. Ние се обръщаме към Европа, нека там не обвиняват Турция за това, за което не обвиниха Франция. След брюкселските атаки в Белгия също беше обявено извънредно положение. Не обвинявайте Турция за това, за което не обвинихте Белгия“, отбеляза Калън.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.