Приятели на пребития в Галиче: Докато синът на Ценко Чоков е навън, мир няма

"Докато синът на Ценко Чоков в извън затвора мир няма да има. Всички, които сме говорили срещу него ставаме потърпевши". Това споделят пред БТВ очевидци на побоя преди ден в с. Галиче, когато Цветан Таралански беше тежко бит заради спор за автомобил.

Свидетели са категорични, че нападението е станало без провокация или спор и в него е участвал синът на кмета на селото Ценко Чоков – Спас Чоков. Той е бил с двама братя - Йордан и Гошо Николчови. С тях Таралански има спор за ударена кола и плащане на 2000 лв. щети.

Самият Таралански не си спомня много от инцидента. Нападнат е в гръб и удрян с дръжка на брадва, докато чака пред магазин за цигари.

Боят обаче може и да не е само заради това, смятат приятелите му. Според тях всеки, който каже нещо срещу Чокови става обект на насилие. Цветан сподели, че не за първи път Ценко се саморазправя с него. Преди години пак го е бил, този път заради крави.

"Проблеми с Ценко нямаме, но той ни мрази. Забранява хората да идват в нашето заведение, праща сина си, праща хора да ни тормозят и нашите клиенти". Това разказва Веселин Попов, който е приятел на пострадалия. Според него побоят може и да е, защото Цветан е свидетел в дело срещу Чокови.

През май при специализирана полицейска акция беше задържан кметът на село Галиче Ценко Чоков и неговите синове - Мартин и Спас Чокови. Кметът е задържан във връзка с организирана престъпна група за лихварство и палежи. Не за първи път имената на синовете на кмета изникват в нападения и побоища.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини