Валери Симеонов е избран за зам.-шеф на парламентарната комисия по енергетика

Украински тираджия помлял коли и стена на фирмен паркинг

Камарата на строителите към Елена Йончева: Спрете използването на бранша за политически цели! 

Варна е на водоноски 48 часа Втори ден училищата в центъра са с намалени часове заради сухия режим

Айфеловата кула ще я има и в Бургас

Майката на Евгения Банева: На моменти се чудя човек ли родих, или сатана

Полицаите получават по 100 лв. коледен бонус

Папа Франциск ще бъде на посещение в България от 5 до 7 май 2019 г.

Мария Захарова: ЕС явно има намерение да мине на дърва, но и тях ще взимат от Русия

Оперираха бебе с шест пръста

Официално: Делио Роси се завърна във футбола

Разбиха банкомат в пловдивското село Брестовица

Банков служител спаси пенсионерка от нагла измама

Съдят бизнесмен, продал чуждо зърно за 2,5 млн. лв. С парите погасявал свои дългове

Плашат с бой инспекторки, актували заведение

Георги Кръстев: На границата ни има засилване на охрана, но никакви други хипотези не съществуват по линия на сигурността

„На границата има едно засилване на охраната, но никакви други хипотези не съществуват по линия на сигурността“, каза Главният секретар на Съвета по сигурност към Министерски съвет Георги Кръстев.

Той заяви пред БНТ, че по границата ни с Турция продължава строежът на преградното съоръжение и вече няколко месеца има съвместни патрули на гранична полиция и военнослужещи. Те са били засилени в първите часове и дни след опита за преврат.

Не мисля, че извънредното положение в дадена държава, конкретно в Турция може да има геополитически изменения. Това си е компетентност на вътрешните власти и очевидно е насочено да се регламентират действия от вътрешен характер, заяви Георги Кръстев.

Той уточни, че няма никакъв проблем с комуникацията ни с Турция и тя протича нормално още от първите часове след изясняване на ситуацията.

По повод появилите се в медиите информации за търсени турски кораби, Кръстев обясни, че към нашатаа страна не му е известно да са отправяни запитвания по каквито и да е въпроси около събитията в Турция.

Във връзка със съществуващото у нас училище на фондацията на Фетхулах Гюлен, Кръстев уточни:

„Всички училища в България са създадени в съответствие със законите на страната и се наблюдават от компетентните органи – конкретно Министерството на образованието и нямаме информация за някакви структури, на които трябва да се обръща специално внимание.“

По думите му трябва да има информация или официални данни за нарушения, за да се сезират властите. То не е религиозно училище, заяви Кръстев.

Ситуацията в Турция предизвика безпокойство сред българите заради обявяването на страната, че спира действието на Европейската конвенция за човешките права и свободи.

Кръстев каза още, че бежанската криза у нас е потенциална опасност. България ще разчита на подкрепата на Европейския съюз.

„Бежанския проблем продължава да съществува като потенциал. Проблемът е до колко централната власт в Турция, президентът контролират положението в страната. Вчера е бил сменен и началникът на жандармерията. Вероятно ще има едно преразглеждане на системата за сигурност с цел нейното укрепване, за да има по-усилен контрол в страната и това със сигурност ще повлияе и на контрола върху бежанските потоци“, каза главният секретар на Съвета по сигурност към Министерски съвет.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.