Иран постави на ЕС седем условия, за да остане в ядреното споразумение

Большой се оказа тесен за българския талант

Арести в България и Испания: Разбиха международна банда обирджии Конфискувани са 4 диаманта на стойност 2,6 млн. евро

Въоръжен мъж е взел заложници в търговски център в Южна Англия

Стартира срещата в Ню Йорк между Никола Димитров и Никос Кодзиас за спора за името на Македония

Институциите: Бившите собственици на автомобили да проверят дали новите са ги пререгистрирали

НЗОК оряза парите на болниците за април Първи са дали сигнали от Карлово, Гоце Делчев и Казанлък

Разградчанин плати такса смет с 15 кг жълти стотинки

Сметище стана парк с фонтан

42 фирми раздвижиха кредитния пазар Заемите за домакинствата нараснаха с 1,18 млрд. лв. за година

Марк Рюте: Не изключваме каквито и да е правни мерки по отношение на разследването на сваления самолет МН17

Подготвя се нов конкурс за патрулни кораби на ВМС

Тръмп похвали Пхенян за “продуктивната реакция” след като отмени срещата с Ким Чен-ун

Удостоиха със званието „Почетен гражданин“ актьора Николай Кимчев посмъртно

Путин: Санкциите и липсата на доверие могат да доведат до безпрецедентна глобална криза

Георги Кръстев: На границата ни има засилване на охрана, но никакви други хипотези не съществуват по линия на сигурността

“На границата има едно засилване на охраната, но никакви други хипотези не съществуват по линия на сигурността”, каза Главният секретар на Съвета по сигурност към Министерски съвет Георги Кръстев.

Той заяви пред БНТ, че по границата ни с Турция продължава строежът на преградното съоръжение и вече няколко месеца има съвместни патрули на гранична полиция и военнослужещи. Те са били засилени в първите часове и дни след опита за преврат.

Не мисля, че извънредното положение в дадена държава, конкретно в Турция може да има геополитически изменения. Това си е компетентност на вътрешните власти и очевидно е насочено да се регламентират действия от вътрешен характер, заяви Георги Кръстев.

Той уточни, че няма никакъв проблем с комуникацията ни с Турция и тя протича нормално още от първите часове след изясняване на ситуацията.

По повод появилите се в медиите информации за търсени турски кораби, Кръстев обясни, че към нашатаа страна не му е известно да са отправяни запитвания по каквито и да е въпроси около събитията в Турция.

Във връзка със съществуващото у нас училище на фондацията на Фетхулах Гюлен, Кръстев уточни:

“Всички училища в България са създадени в съответствие със законите на страната и се наблюдават от компетентните органи – конкретно Министерството на образованието и нямаме информация за някакви структури, на които трябва да се обръща специално внимание.”

По думите му трябва да има информация или официални данни за нарушения, за да се сезират властите. То не е религиозно училище, заяви Кръстев.

Ситуацията в Турция предизвика безпокойство сред българите заради обявяването на страната, че спира действието на Европейската конвенция за човешките права и свободи.

Кръстев каза още, че бежанската криза у нас е потенциална опасност. България ще разчита на подкрепата на Европейския съюз.

“Бежанския проблем продължава да съществува като потенциал. Проблемът е до колко централната власт в Турция, президентът контролират положението в страната. Вчера е бил сменен и началникът на жандармерията. Вероятно ще има едно преразглеждане на системата за сигурност с цел нейното укрепване, за да има по-усилен контрол в страната и това със сигурност ще повлияе и на контрола върху бежанските потоци”, каза главният секретар на Съвета по сигурност към Министерски съвет.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.