САЩ официално отложиха влизането на допълнителни мита срещу Китай

Двама души са загинали при две тежки катастрофи в Пловдивско

Снежна буря причини смъртта на един човек в Исландия

Мачовете и спортът по телевизията днес, събота, 14 декември 2019

На 14 декември 2019 да почерпят

Дневен хороскоп на Алена за събота, 14.12.2019

Шофьорът, блъснал 2 деца в София: Карах бавно, минавах на зелено

Тръмп: Импийчмънтът е измама

Игор Додон: България и Румъния са готови да пропуснат руски газ до Молдова, ако транзита през Украйна спре

Триумф за Джонсън, Брекзит на хоризонта (обзор)

Дете е починало, след като е било блъснато от кола на столичен булевард, друго е в болница

Джип се удари в „Голф“ след обратен завой и блокира булевард „Цар Борис III“ в София

Неизвестен откри огън по пешеходци в Торонто

Борис Джонсън призова страната към единство след разделенията, предизвикани от Брекзит

„Труд Уикенд“ – един вестник за два дни

Стопанската академия в Свищов ще си партнира с университет в Скопие

Стопанскатакадемия „Димитър А. Ценов” в Свищов сключи рамков договор за съвместна дейност с MIT University в Скопие, Република Македония. Договорът бе подписан в Свищов от ректора доц. д-р Иван Марчевски и зам.-ректора по международно сътрудничество проф. Роберт Димитровски – декан на един от осемте факултета и президент на Институт по управление на знанието в Скопие.

Според доц.Марчевски образователният обмен е най-силния инструмент за сдружаване между хората и разрушаване на всякакви бариери и заяви, че амбицията на академичното ръководство е да задълбочава контактите с чуждестранните си партньори.

“Знанието няма граници, и че искаме да го практикуваме във всички сфери и на всички нива. Радвам се, че в институцията, която е една от най-старите за висшето образование в България, владее духът на разума и има силен екип, който знае как да движи напред Стопанска академия”, заяви проф.Димитровски.

Предметът на договора предвижда сътрудничество в областта на обучението на студенти, докторанти и специализанти от двете висши училища, в областта на научните и приложни изследвания, и при разработването на съвместни проекти. Сред основните направления са още сътрудничество при разработване на учебно-планова документация, обмен на преподаватели, обучаеми и специалисти, провеждане на научни форуми и съвместна издателска дейност, усъвършенстване подготовката на академичния състав и на учебно-материалната база.

Освен двустранния договор за сътрудничество бе подписан и договор с Института по управление на знанието за участие на Стопанска академия в 11-то издание на международна конференция, която се организира от Института. Проф. Димитровски обяви пред присъстващите медии, че Свищовското висше училище е избрано за домакин на тазгодишното издание на конференцията, която ще бъде посветена на знанието в практиката и ще се проведе през м. декември. До момента, подкрепа за тридневния международен научен форум са заявили около 30 висши училища, факултети и институции от 12 държави.

Снимки-Стопанска академия

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.