Г-жо Ангелкова, министър на Тома Белев ли сте?

На 23 януари 2019 да почерпят

Мултикулти извращения на номинациите за „Оскар“ Етнически квоти и политически послания с “Черната пантера” и “Зелената книга”

ЕК алармира за БГ гражданството (обзор) Институцията е обезпокоена от схемите за предоставяне на паспорти срещу инвестиции

Палестинец е убит след израелска въздушна атака в Газа

Комисията одобри Преспанския договор, утре влиза в гръцкия парламент

Би Би Си: Дейвид Бауи е най-великият артист на ХХ век За най-велик лидер на ХХ век е избран Нелсън Мандела

Африка спасява Пирин с подписи, събрани от „зелените“ Преброяване на „еколозите” поиска бизнесът

Майк Помпео: Очаквам напредък в ядрените преговори със Северна Корея

Американският заместник-държавен секретар Уес Мичъл подаде оставка

ВМРО предлага: Доброволни отряди срещу циганската престъпност Настояват за „Данък лукс” и преизчисляване на старите пенсии

Водолази търсят потънало 15-годишно момче във водите на микроязовир край Пловдив Детето отишло да се пързаля върху замръзналия водоем, който се пропукал и го погълнал

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 23 януари 2019

Пешеходец е загинал на място, пометен от кола на входа на Бургас

Проф. Кантарджиев: Недоказуема е точната бройка на починалите от грип

Департаментът по вътрешна сигурност на САЩ: Имаме много добра рамка между България и САЩ за ефективния обмен на оперативна информация

Заместник-директорът на Департамента по вътрешна сигурност Алън Бърсин подчерта, че има много добра рамка между България и САЩ за ефективния обмен на оперативна информация.

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова проведе работна среща с политическото ръководство на Департамента по вътрешна сигурност на САЩ.

Основен акцент в разговорите на министър Бъчварова и Алън Бърсин, заместник-директора на Департамента по вътрешна сигурност, бяха трите базисни споразумения между България и САЩ за обмен на информация по линия на сигурността и правоохраната и тяхното прилагане.

По думите на Алън Бърсин, трите споразумения – за засилване на сътрудничеството в предотвратяването и борбата с тежката и организирана престъпност за обмен на дактилоскопни данни и ДНК профили; за обмен на информация за целево наблюдение на тероризма и за обмен на информация за пътниците, са „много добра рамка, която постигнахме за ефективен обмен на оперативна информация между структурите ни“.

Това е ключово в борбата ни с тероризма и организираната престъпност, подчерта Алън Бърсин по отношение на споразуменията. По време на срещата българската и американската страна обсъдиха прилагането на рамката към момента, както и възможностите тя да бъде доразвита, съобщиха от пресцентърът на МВР.

Министър Бъчварова представи и актуалните мерки за сигурност в България с оглед скорошните терористични атаки в Европа, както и по отношение на граничната сигурност, миграционните процеси и контрабандата на мигранти. Тя поясни, че на национално ниво са предприети мерки за засилен граничен контрол по външните граници и особено границата с Турция, където се извършват систематични проверки на преминаващите. На граничните контролно-пропускателни пунктове се осъществява редовен анализ на риска. От своя страна, ръководството на Департамента по вътрешна сигурност изрази готовност да продължи да допринася в обучението на експертите на МВР по линия на гранична сигурност и киберсигурност.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.