Мачовете и спортът по телевизията днес

На 16 декември 2019 да почерпят

Дневен хороскоп на Алена за понеделник, 16.12.2019

Търг за реликви от „Междузвездни войни“ Предишен подобен аукцион събра 500 000 долара

Розовите болшевики скочиха и на Клинт Истууд Либерални журналисти искат бойкот на новия му филм

Инцидент с лифта на Сопот, сблъскаха се две седалки с хора (ВИДЕО)

Ердоган заплаши да закрие авиобазата „Инджирлик“, ако САЩ продължат със санкциите

Форумът за климата зацикли след спорове Несъгласие за пазара на въглеродни емисии

Гласуват сделката за Брекзит преди Коледа Приоритет №1 е излизане от ЕС на 31 януари

Зоран Заев: Върнахме Македония отново на картата на света

Мода и сексапил в новия клип на Есил Дюран

Никола Стърджън към Борис Джонсън: Не можете да задържите Шотландия насила

В Италия извършиха най-голямата мирновременна евакуация Причината - авиобомба от Втората световна война

Катастрофи близнаци с децата в София “Труд” представя схемите на двете произшествия по свидетелства на очевидци

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в понеделник, 16 декември 2019

Департаментът по вътрешна сигурност на САЩ: Имаме много добра рамка между България и САЩ за ефективния обмен на оперативна информация

Заместник-директорът на Департамента по вътрешна сигурност Алън Бърсин подчерта, че има много добра рамка между България и САЩ за ефективния обмен на оперативна информация.

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова проведе работна среща с политическото ръководство на Департамента по вътрешна сигурност на САЩ.

Основен акцент в разговорите на министър Бъчварова и Алън Бърсин, заместник-директора на Департамента по вътрешна сигурност, бяха трите базисни споразумения между България и САЩ за обмен на информация по линия на сигурността и правоохраната и тяхното прилагане.

По думите на Алън Бърсин, трите споразумения – за засилване на сътрудничеството в предотвратяването и борбата с тежката и организирана престъпност за обмен на дактилоскопни данни и ДНК профили; за обмен на информация за целево наблюдение на тероризма и за обмен на информация за пътниците, са „много добра рамка, която постигнахме за ефективен обмен на оперативна информация между структурите ни“.

Това е ключово в борбата ни с тероризма и организираната престъпност, подчерта Алън Бърсин по отношение на споразуменията. По време на срещата българската и американската страна обсъдиха прилагането на рамката към момента, както и възможностите тя да бъде доразвита, съобщиха от пресцентърът на МВР.

Министър Бъчварова представи и актуалните мерки за сигурност в България с оглед скорошните терористични атаки в Европа, както и по отношение на граничната сигурност, миграционните процеси и контрабандата на мигранти. Тя поясни, че на национално ниво са предприети мерки за засилен граничен контрол по външните граници и особено границата с Турция, където се извършват систематични проверки на преминаващите. На граничните контролно-пропускателни пунктове се осъществява редовен анализ на риска. От своя страна, ръководството на Департамента по вътрешна сигурност изрази готовност да продължи да допринася в обучението на експертите на МВР по линия на гранична сигурност и киберсигурност.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.