3 години затвор и глоба от 10 000 лева за безработен заради незаконна сеч

10 000 лв. глоба и три години затвор получи безработен с начално образование за незаконен добив на близо 10 пространствени кубика дърва от общинския фонд в Разград. Присъдата е на Районния съд в Разград за престъпление от август 2014г. Тогава за 10 дни Н.М., след предварителен сговор с С.Я., изсякъл цер за 421 лв. и го транспортирал с «Опел Вектра», пише в присъдата.

Дървата били добити без позволително от общинските гори. Мъжът действал в условията на опасен рецидив и продължавано престъпление.

Присъдата от 3 години трябва да се изтърпи при първоначален строг режим. Освен лишаването от свобода мъжът е осъден и на солена глоба.

Автомобилът, с който е извършено престъплението, досега е съхраняван в базата на общинското предприятие «Разградлес». След влизане в сила на присъдата той трябва да се върне на собственика, гласи решението. То не е окончателно и подлежи на обжалване пред Окръжния съд в Разград.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.