"Агрион" раздаде специални земеделски пенсии на собственици и наследници на земя

Компанията организира томбола, в която трима души получават бонус към доходите си за три години напред

Трима души си осигуриха специален бонус към месечните си доходи под формата на земеделски пенсии за три години напред от компанията за купуване и управление на ниви „Агрион”. Победителите са от София, Монтана и Силистра, съобщиха от дружеството. Десет човека увеличиха постъпленията си за 1 година, други 10 – за 6 месеца. Допълнително фирмата раздаде и 500 ваучера за пазаруване. Хората ще използват допълнителни доходи от „Агрион” преди всичко за покриване на разходи в семейния бюджет като битови сметки и ремонти. „Интересът към лятната ни томбола беше голям. Събирахме заявления за участие от април до юни. Видяхме, че собствениците и наследниците имат нужда от адекватна информация как да увеличат доходите от този свой актив”, коментираха експертите.

Сега е моментът да се реализират земеделски парцели на наистина добри цени, особено, когато парцелите са малки и неокрупнени, казват още те. В момента средният размер на притежаваните ниви е до 20 дка, а голяма част от собствениците живеят на над 100 км разстояние от земята. Затова собствениците се примиряват с неизгодни ситуации – понякога рентата им се изплаща само с произведени продукти или със закъснение, а доста често изобщо не знаят дали и кой им обработва нивите.

„Обратната връзка от клиентите ни показва, че голяма част от тях са убедени, че сделките, свързани с нивите, са сложни и изискват много време и усилия. Но вярваме, че с предоставяне на качествени услуги, информация за пазара, безплатни консултации, тези разбирания започват да се променят”, смятат още от българската компания.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес