"ЗОРА" стартира от Пловдив тотална промяна на визията на магазините си

Единствената изцяло българска верига за IT, бяла, черна, климатична и офис техника - "ЗОРА", стартира от Пловдив тоталната промяна на визията на своите 35 магазина в 20 града в страната. Тази година "ЗОРА" отбелязва своя 25-годишен юбилей. Началото бе поставено през 1991 г. с един магазин под наем от 18 кв.м на улица "Козлодуй" в столицата с 1 хладилник, 1 пералня, 1 прахосмукачка и $ 4100, припомни първите стъпки основателят на "ЗОРА" Георги Милушев. В семейния бизнес той включва сина си Стефан Милушев и зет си Пламен Стойков. "Най-големият капитал са хората от огромния ни колектив, някои от които работят заедно с нас над 20 години!", твърдят тримата съсобственици на проспериращата верига. Водени от непрекъснатия си стремеж да предлагат все по-добри и модерни решения на клиентите си, от компанията решават да направят важна промяна, с която да докажат, че успехът й е резултат на непрестанно развитие и усъвършенстване. Именно затова навръх своя 25-и рожден ден "ЗОРА" полага основите на коренна промяна на корпоративната си идентичност и визия и поставя началото на развитие през следващия четвърт век с новия изцяло обновен магазин в Пловдив на ул. "Недко Каблешков". В него пространството е изцяло адекватно на динамиката и иновативността, с която се развиват технологиите. Въпросът с вътрешното пространство на магазина е успешно решен като място за общуване, предлагащо дигитално и футуристично изживяване. Постигнато е съвършено единство на трите елемента - материал, форма и цвят, което предава на средата усещане за достижимо бъдеще.

Началото на промяната бе показано на официалното откриване на магазина в Пловдив. То бе уважено от стотици гости начело с губернатора на Пловдив Здравко Димитров и бившия президент на БФС и ЦСКА Валентин Михов. "Където съм откривал нов магазин или банков офис, успехът е на 100% гарантиран!", декларира областният управител. Водещ на атрактивното парти бе певецът Орлин Павлов, който изпълни няколко свои хита, преди да отстъпи мястото си на сцената на впечатляващия получовек-полумашина ANDROMEGA - първия мегаробот в България, съвместяващ в себе си най-актуалните и спиращи дъха клубни ефекти и създаден с единствената цел да ви изпрати на магическо аудио-визуално пътешествие в друга реалност. Присъстващите на откриването станаха свидетели на емоционална и невиждана експлозия от звук и светлина, на чийто фон зрелищно падна белият воал, закриващ целия магазин, за да се затворят вратите и всички да забравят, че са на планетата Земя. Подготвеният невероятен спектакъл отведе всички присъстващи в бъдещето. За веригата "ЗОРА" то вече е настъпило и може да се определи като иновативност и динамика, инспирирани от космически технологии за постигане на дигитално и футуристично изживяване, присъщо на съвременния човек.

Интериорът на новия магазин на "ЗОРА" в Пловдив е по идеен проект на архитектурно студио "City scape" ("Сити Скейп"), а творенията на арх. Гергана Милушева и екипът й могат да бъдат видени предимно в Дубай. В дизайна са вградени новите послания на "ЗОРА" за лесно общуване, достъпност и култ към научно-техническия прогрес. Следващият магазин от веригата, който ще отвори врати с абсолютно нова визия, ще е във Варна, а датата на събитието ще е 20 септември, разкри Георги Милушев, основател на марка "ЗОРА".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини